– Președintele Generalității a vizitat târgul ‘L’FP al carrer!’ in care a anuntat o crestere cu 6.000 locuri de pregatire pentru urmatorul curs

– Vicent Marzà a mai anunțat că Ministerul Regional va implementa un nou curs de formare profesională în industria auto specializată în vehicule hibride și electrice

València.

Președintele Generalitati, Ximo Puig, a evidențiat rolul fundamental al formării profesionale în transformarea modelului economic și social al Comunității Valenciane și a pledat pentru consolidarea ofertei de formare legată de productivitatea economie pentru a realiza ocuparea deplină a forţei de muncă.

Așa a afirmat în timpul vizitei sale la târgul „L’FP al carrer!”, organizat de Ministerul Educației, Culturii și Sportului, care are loc în 8 și 9 aprilie. în Plaza del Ayuntamiento de València, la care a participat și ministrul Educației, Vicent Marzà.

După turul expozanților din cadrul târgului, președintele s-a referit la angajamentul Generalității de a continua generarea de locuri de muncă și a reamintit că în prezent numărul persoanelor care cotizează la Securitatea Socială depășește două milioane. Pentru a face acest lucru, el a subliniat necesitatea formării tinerilor în noi competențe, cum ar fi cele care vor fi cerute de companiile legate de vehiculul electric care urmează să se stabilească în Comunitatea Valenciană.

Ximo Puig a insistat asupra necesității de a avea oameni bine pregătiți și a asigurat că VT este „o cale spre prosperitate”, pentru care a avansat că anul viitor vor crește în 6.000 numărul de locuri oferite.

În acest fel, șeful Consellului s-a asigurat că creșterea ofertei va contribui la îmbunătățirea formării tinerilor și la adaptarea acesteia la cerințele actuale ale pieței muncii.

Curs de autovehicule electrice noi

La rândul său, Vicent Marzà a a subliniat că obiectivul acestui târg FP este „să vizualizeze aceste studii pe stradă, astfel încât toți cetățenii să cunoască marile abilități la care se lucrează și marile oportunități de angajare pe care le au”. De asemenea, s-a asigurat că multe dintre cursurile oferite garantează 25% angajabilitate, „astfel încât studenții noștri să găsească imediat de lucru în ceea ce au studiat, ” el a spus.

De asemenea, ministrul a apreciat că Comunitatea Valenciană „este teritoriul care crește în ceea ce privește cel mai mare număr de FP”. În acest sens, a explicat că departamentul său a mărit oferta de FP cu mai mult de 40% iar pentru cursul următor vom continua în această linie și vom oferi 6.000 mai multe locuri pentru a însoți companiile noastre cu personal mai instruit și propriilor muncitori pentru ca aceștia să-și găsească un loc de muncă mai calificat”.

În sfârșit, s-a anunțat că anul viitor Ministerul Regional va implementa un nou curs de formare profesională specializată axat pe îngrijirea vehicule hibride și electrice. „Un angajament foarte clar de a continua să avansăm ca societate productivă care suntem”, a subliniat el.

‘L’FP al carrer!’

Târgul ‘L’FP al carrer!’ Obiectivul său principal este de a face cunoscută publicului oferta de formare a 25 familiile profesionale care alcătuiesc Formarea Profesională din Valencia.

Evenimentul este articulat cu standuri expoziționale dedicate diferitelor grade oferite de VET din Valencia, cu o succesiune neîntreruptă de demonstrații practice colective realizate de studenții centrelor VET din Valencia.

În acest târg demonstrativ se poate vedea de la o atenție de urgență în simularea unei lovituri multiple, până la ateliere de reparații de biciclete, prin pornirea unui post de radio, sesiuni video DJ, tururi urbane ghidate, coafură și machiaj, decorațiuni florale și o expoziție de vehicule ecologice, printre alte activități profesionale. În domeniul ospitalității, studenții vor susține demonstrații live de cocktail și prepararea paellei.

În fiecare dintre La cabinele 25, câte una pentru fiecare familie profesională, există puncte de informare despre studiile care pot fi urmate, deci Face -față sau semi-față la distanță, Dual FP, ofertă parțială, sau certificate profesionale.

Paralel cu atelierele, au fost programate conferințele ‘Qualifica’t’, cu scopul de a consilia cetățenii cu privire la modul de acreditare a experienței profesionale dacă nu au calificări de formare. Prin această procedură, Generalitati are ca obiectiv să realizeze ca în doi ani unele 22. persoanele cu experiență în muncă, dar fără nicio diplomă, au posibilitatea de a obține o calificare profesională, ceea ce le va crește și angajabilitatea ca acces la locuri de muncă cu condiții mai bune; și chiar să înceapă itinerarii de formare pentru a-și completa experiența cu studiile FP în ramura lor de cunoaștere.

FP din Valencia, o oportunitate excelentă pentru un viitor loc de muncă

totalul studenților înscriși în VET în acest an universitar 522-2022 în sistemul de învățământ din Valencia depășește 102.000 oameni, cu 3,5% mai mult decât anul trecut, datorită creării a 7.500 locuri noi prin implementarea 102 grade si 28 cursuri de specializare, acesta din urma ‘master’ al FP.

De la 2015 până în prezent, Departamentul Educației a crescut un 227% bugetul dedicat Formarii Profesionale si a majorat personalul didactic de la gradele FP cu 19%, 5 la 6.777 profesori.

În plus, progresul continuă în modernizarea VT cu crearea 19 Săli de clasă de tehnologie aplicată în centrele VET proiectate de cadrele didactice. În aceste săli de clasă ale viitorului VT, unde Ministerul investește 1,2 milioane de euro, metodologii de învățare inovatoare și active sunt implementate într-un program experimental care va servi drept bază pentru un nou model de predare și învățare VT.

De asemenea, merită subliniat angajamentul față de inovare prin crearea Centrului pentru Inovare Digitală Avansată (CIDA) la Alicante, care își propune să stimuleze competențele digitale în 25 familiile profesionale care alcătuiesc VET din Valencia, precum și rețeaua „Novigi” de centre inovatoare VET, cu un buget de 4,2 milioane de euro care facilitează diseminarea practicilor și metodologiilor inovatoare între centre și profesori.