Bravo solicită „revizuirea legilor și a procedurilor” pentru a proteja mai bine victimele terorismului sexist

26//994727

– Consilierul propune delegatului pentru Violența de Gen „să prezinte legiuitorului propuneri concrete” pentru că „nu putem lăsa sistemul să eșueze” atunci când o femeie denunță

Ministrul Justiției, Internelor și Administrației Publice, Gabriela Bravo, a cerut „revizuirea legilor și procedurilor” pentru mai bine proteja victimele terorismului sexist. Pentru a face acest lucru, „trebuie să lucrăm împreună: justiția, parchetul, administrațiile publice și profesia de avocat”.

Așa s-a exprimat ministrul la finalul întâlnirii pe care a avut-o marți la Madrid cu delegatul guvernului pentru violență de gen, Victoria Rosell, în care, printre altele, , au fost puse în valoare mijloacele pe care administrațiile publice le pun în slujba operatorilor legali și pentru protejarea victimelor.

În acest sens, Bravo a propus organizarea mai multor ședințe de lucru pentru a „propune legiuitorului propuneri concrete” pentru că „nu putem permite ca sistemul să eșueze cu tot ce costă o femeie să depună o plângere și trecerea acestei linii va duce la mult mai multă suferință.

De asemenea, ministrul i-a explicat delegatului „necesitatea regândirii proceselor rapide pentru cazurile de violență de gen pentru că, uneori, ancheta este închisă în grabă cu sentință de conformare. că, de multe ori, în faptele dovedite nici măcar nu cuprinde periculozitatea abuzatorului sau situația de risc a victimei”.

Din acest motiv, Gabriela Bravo a asigurat că rapoartele de evaluare a riscurilor „nu se pot baza doar pe raportul de poliție” și a insistat asupra îngrijorării sale cu privire la „utilizarea redusă care se face atât din unitățile de evaluare cuprinzătoare și din rapoartele de risc criminalistic” în ciuda faptului că este o resursă care, în Comunitatea Valenciană, „este disponibilă operatorilor legali”.