Limba română va fi predată în școlile oficiale din Valencia, după cum anunță guvernul regional, care mărește oferta de discipline pentru următorul an școlar.

Școlile de Limbi din Comunitatea Valenciana vor oferi din toamnă, pe lângă limba română, și alte materii noi precum euskera, japoneza și olandeza, după cum a anunțat Direcția Generală de Politică Lingvistică din cadrul administrației regionale – Comunitat Valenciana.

Limba română a fost introdusă în programa anului viitor datorită numărului mare de români care trăiesc în regiune, mai ales în Castellón.

Este o acțiune adresată noilor rezidenți, în special din Castellón, care vor putea astfel să-și păstreze limba și cultura și care îi va stimula și pe alții să o învețe”, a precizat directorul general de Politică Educativă din cadrul guvernului valenciano, Rubén Trenzano.

Autoritățile au subliniat faptul că noile cursuri de la Școlile Oficiale de Limbi se vor completa, în cazul românilor, cu orele de Limbă, Cultură și Civilizație Românească, organizate în colaborare cu statul român.

Diplomele emise de Școlile Oficiale de Limbi din Spania sunt recunoscute la nivel internațional și atestă cunoașterea limbii studiate.