Comunitatea Madrid a prezentat astăzi Planul strategic 2026 al Madrid Digital, un proiect axat pe transformarea acestui organism public într-un mare centru de inovare, cel mai avansat din Spania în slujba Administrației și un instrument pentru dezvoltarea economică, socială și durabilă a serviciilor publice.

Ministrul Administrației Locale și Digitalizării, Carlos Izquierdo, a prezentat astăzi liniile strategice care vor marca viitorul acestei entități, evidențiind ca obiective majore „încurajarea creativității și crearea de instituții și ministere dezvoltate digital, moderne, agile și eficiente, în același timp că sunt apropiate și de încredere pentru cetățean”.

Planului are asociat un buget de 1.085 milioane de euro pentru următorii cinci ani, ceea ce reprezintă o creștere aproximativă de 27% din suma pentru investiții și cheltuieli anuale ale Madrid Digital (fără a lua în calcul cheltuielile de personal sau de întreținere).

„Vrem că experiența cetățeanului cu Administrația este cât mai fructuoasă și creșterea competitivității lucrătorilor publici, modernizând infrastructurile și arhitecturile Comunității Madrid și făcând din regiunea noastră un mediu mai sigur și mai fiabil”, a explicat Izquierdo.

Astfel, Madrid Digital dezvoltă inițiative precum Contul și Identitatea Digitală sau aplicarea Inteligenței Artificiale în diverse spații și servicii. De asemenea, funcționează pe cele mai inovatoare infrastructuri, soluții și arhitecturi digitale bazate pe guvernanța datelor, strategia clouds

sau sustenabilitatea tehnologică și de mediu.

Un alt pilon ai acestui Plan Strategic 2022 este securitatea cibernetică și securitatea informațiilor. În acest sens, consilierul a asigurat că „scopul nostru este să facem din Comunitatea Madrid o Administrație extrem de protejată și că cetățeanul simte și el că se află într-un mediu de încredere”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea transformă Madrid Digital într-un mare centru de inovare și transformare tehnologică în slujba Administrației