#Madrid –

Anul viitor, Comunitatea Madrid va începe construcția a 1.567 de locuințe pentru închiriere socială în șase municipalități din regiune (Majadahonda, Móstoles, Valdemoro, Rivas, Guadarrama și Villa del Prado) și patru cartiere ale capitalei (Ensanche de Vallecas, Alto). del Arenal, Comillas și UVA de Hortaleza).

Obiectivul guvernului regional este să ajute în continuare familiile cele mai vulnerabile, iar pentru a face acest lucru, va investi peste 152 de milioane, cu o creștere a furnizării de peste 22% față de anul precedent. Această măsură face parte din programul dezvoltat de Agenția pentru Locuințe Sociale (AVS) pentru îmbunătățirea vieții persoanelor care se confruntă cu cele mai mari dificultăți, care vor trebui să facă față doar unui cost minim de închiriere de 57 de euro.

Consiliul de Guvern a aprobat astăzi Proiectul de lege de buget general al Comunităţii Madrid, care prevede un total de 472 de milioane de euro în domeniul Locuinţei, cu 121,5% mai mult decât ultimele conturi publice regionale. În această secțiune sunt incluse programe precum Plan VIVE, care va construi 6.500 de proprietăți cu un preț de închiriere cu până la 40% mai mic decât prețul pieței, dintre care primele 1.900 sunt programate să fie livrate în prima jumătate a anului 2024.

În cadrul acestor investiții sunt avute în vedere și acțiuni de reabilitare a cartiere, proprietăți și clădiri pentru îmbunătățirea accesibilității și economisirea energiei, finanțate din fonduri europene. Și linia de ajutor este consolidată Prima mea casă pentru a-i ajuta pe cei sub 35 de ani să-și cumpere prima casă. Prin această inițiativă, Executivul regional acționează ca garant pentru acei tineri care, fiind solvabili, nu au economiile prealabile solicitate de entitățile bancare pentru a contracta un credit ipotecar.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va începe anul viitor să construiască peste 1.500 de case pentru familiile vulnerabile