#Madrid –

În 2024, Comunitatea Madrid va majora cu peste 30% ajutorul lunar pe care îl primesc familiile de plasament pentru cheltuielile curente. Mai exact, cei care participă la programul de modalitate generală vor vedea acest sprijin majorat cu 100 de euro pe lună, trecând de la 300 la 400.

În caz de dificultate deosebită, adică acei copii care suferă de un handicap sau au o situație medicală complexă, indemnizația crește de la 467 euro la 600. Și cei care aparțin programului de urgență (pregătit pentru primirea imediată a unui minor) , suma se va îmbunătăți de la actualul 1.200 la 1.600.

Această îmbunătățire a investițiilor pentru sprijinirea asistenței maternale este inclusă în proiectul de lege de buget general al Comunității Madrid pentru anul viitor, pe care Consiliul de Guvern l-a aprobat astăzi, care crește de la 8 milioane de euro pe an la 9 ,5.

Mai mult, guvernul regional a aprobat recent un ajutor de până la 5.000 de euro pe an pe copil pentru acele familii care trebuie să facă față unor cheltuieli extraordinare, cum ar fi plățile neacoperite de sistemul public de sănătate sau cele derivate din tratamente pedagogice sau logopedice.

În prezent, în Comunitatea Madrid sunt aproape 4.000 de minori cu vreo măsură de protecție. Dintre aceștia, 40% locuiesc în resurse rezidențiale și 60% trăiesc în familii. Dintre acestea, Administrația regională a înregistrat 1.180 cu caracter general, 242 pentru copii cu dificultăți deosebite și 25 de urgență. Iar în ceea ce îi privește pe cei primiți, 1.944 la modalitatea generală și 258 cu dificultate deosebită.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va crește ajutorul pentru familiile de plasament cu peste 30%