Comunitatea Madrid a cerut o linie de ajutor de până la maximum 20.000 de euro pentru a acoperi cheltuielile curente ale celor 45 de asociații din regiune în 2023. Termenul limită de depunere a cererilor se încheie pe 17 februarie. Cerințele pentru concesionarea acestuia pot fi consultate în ordinul Direcției Administrație Locală și Digitalizare publicat în Monitorul Oficial regional din 16 ianuarie, la link-ul https://www.bocm.es/boletin/CM_Orden_BOCM/2023/ 01/ 16/BOCM-20230116-21.PDF.

Astfel, cheltuielile derivate din serviciul de secretar controlor (până la 10.000 euro) vor fi eligibile, cu condiția ca acesta să-și îndeplinească atribuțiile cu normă întreagă; și cele care provin din conducerea asociației în sine (5.000 de euro ca ajutor de bază). În plus, poate ajunge la 100% din suma solicitată, cu o limită maximă de 20.000 de euro, până la epuizarea bugetului autorizat în apel.

Pentru a opta pentru asta anunţ, grupurile trebuie să fie la curent cu obligațiile față de Securitatea Socială, să nu aibă datorii în perioada de plată executivă cu Comunitatea Madrid și nici de natură fiscală cu alte administrații publice. Pot fi incluse cheltuielile efectuate între 16 octombrie a anului trecut și 30 septembrie 2023.

În regiune există până la 45 de asociații care, în comun, se ocupă de aspecte la fel de importante precum serviciile sociale și de mediu, urgențele, urgențele, turismul, cultura sau tratarea deșeurilor, printre altele, și care altfel nu le-ar putea desfășura singure din municipalități din cauza lipsei capacității bugetare și a personalului.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va ajuta asociațiile de municipalități cu până la 20.000 de euro să-și acopere cheltuielile curente