Comunitatea Madrid va activa săptămâna viitoare un nou sistem automat de apeluri care va reaminti pacienților întâlnirile față în față pe care le-au programat în spitalele publice din regiune, care vă va permite să vă confirmați prezența, să solicitați schimbarea datei sau să le anulați.

Ministerul Sănătăţii calculează că, în funcţie de centrul de sănătate şi de specialitate, între un 10 și un 19% dintre cetățeni nu se prezintă la consultația sau testul de diagnostic pe care îl au aranjat la spital. Prin urmare, obiectivul acestei măsuri este de a folosi golurile de orar care sunt libere în aceste cazuri, astfel încât alți pacienți să poată profita de ele.

Inițiativa, dezvoltată de Serviciul de Sănătate din Madrid (SERMAS), prin Direcția sa Generală de Sisteme Informaționale și Facilități de Sănătate, va fi implementat progresiv până la atingerea unui total de 12 centre publice din regiune care, în ansamblu, generează aproximativ 8,7 milioane de întâlniri programate față în față pe an.

Mai exact, pacienții sau, în lipsă ca, persoanele care au contact pentru sistemul de sanatate vor primi, cu aproximativ o saptamana inainte, un apel de la numarul 91 91 03 26, în care vor fi informați cu privire la programarea în așteptare (spital, specialitate, data și ora). În acel moment, aceștia își vor putea confirma prezența, o reprograma – caz în care vor fi contactați câteva zile mai târziu cu o nouă propunere de programare – sau o vor anula.

Fazele de desfășurare și spitalele participante

Acest nou sistem de confirmare a programării SERMAS va fi lansat inițial în programate față în față ale specialităților medicale Reumatologie și Anestezie, eșalonate pe grupe spitalicești. Astfel, va începe mai întâi în centrele El Escorial, Sureste (Arganda del Rey), Infanta Cristina (Parla) și Tajo (Aranjuez).

În următoarele săptămâni, proiectul va fi va fi implementat în Puerta de Hierro Majadahonda; Mostoles; Fuenlabrada; Severo Ochoa (Leganes); Sfânta Cristina; Getafe; Prințul Asturiei (Alcalá de Henares); și cei din orașul Madrid La Princesa, Ramón y Cajal, Gregorio Marañón, Niño Jesús, Crucea Roșie, 19 de Octubre, La Paz și Clínico San Carlos.

Ulterior, într-o a doua fază, măsura va fi extinsă la toate întâlnirile programate față în față, inclusiv atât consultații, cât și teste. și tehnici de diagnostic, generate de toate serviciile clinice ale unuia dintre spitalele participante – Severo Ochoa – ca experiență pilot. În final, într-o a treia etapă se va face desfășurarea integrală în toate specialitățile centrelor 19 implicate.

Sursa: Comunitatea Madrid – 664 Comunitatea Madrid va activa un nou sistem automat de apeluri care vă va permite să confirmați, să schimbați sau să anulați fața -programari fata in spitale 664