Comunitatea Madrid se extinde până la 27, 5 milioane de euro ajutorul care va fi acordat anul acesta pentru independenții și cooperativele din regiune. Consiliul guvernatorilor a aprobat astăzi o majorare de 10, 1 milioane triplează practic creditul anterior pentru patru programe în sprijinul șomerilor care sunt înregistrați ca lucrători independenți, cu ajutor pentru începerea activității, contribuția redusă la Asigurările Sociale -Forfetare-, promovarea în cooperativa de creație și promovarea responsabilitatii sociale in companii.

Aceste acorduri sunt o inițiativă prin Ministerul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă și au scopul de a sprijini noii antreprenori în momentul complicat al demarării proiectului lor de afaceri. Aceste acțiuni au beneficiat deja mai mult de 100. Madrileni.

Mai exact, Executivul regional Anul acesta , va aloca 5 milioane de euro liniei de ajutor pentru acoperirea costurilor inițiale pentru demararea activității de afaceri, precum onorariile notari, avocați și conducere, taxe de asociație profesională sau cheltuieli pentru apă, gaz, electricitate sau internet. De la 2021, mai mult de 7 au participat la acest program.200 persoane care au primit aproape de 17 milioane.

În ceea ce privește subvenționarea cotelor Regimului Special de Asigurări Sociale, cunoscut sub denumirea de Rată forfetară, dotarea inițială a fost majorată până la atingerea 10, 5 milioane, pentru a garanta că noul liber profesionist plătește doar 41 euro pentru primii doi ani. În total, și de la 2021 la 2021, Comunitatea Madrid sa rezolvat aproape favorabil 41. solicitări, cu o investiție mai mare la 52 milioane.

În acest sens, președintele a Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat deja în septembrie, în cadrul Dezbaterii privind statul regiunii, cota zero pentru noii lucrători independenți, plătind 100% din contribuțiile dumneavoastră la asigurările sociale în primii doi ani. Se estimează că această inițiativă va beneficia de aproximativ 100.000 persoane și vor fi activate în primul trimestru de 2023.

Avansați în conciliere muncă și telecommuting

De asemenea, guvernul regional a dat undă verde extinderii la 7 milioane pentru finanțarea subvențiilor pentru promovarea responsabilității sociale și a echilibrului dintre viața profesională și cea privată pentru lucrătorii independenți și IMM-uri, de până la 52 angajați, care își desfășoară activitatea în Comunitatea Madrid.

Această inițiativă constă din două linii, prima axată pe acțiuni precum obținerea și reînnoirea certificărilor legate de responsabilitatea socială sau aplicarea de master planuri, planuri sau acțiuni conexe.

Al doilea vizează măsuri de reconciliere a vieții profesionale, familiale și personale prin stimulente economice pentru promovarea lucrului la distanță. Astfel, sunt finanțate orele flexibile sau acorduri de telemuncă, angajarea de personal nou în această modalitate sau achiziționarea de echipamente electronice necesare realizării de la distanță. De când acest program a fost lansat în 100, mai mult de 3 au fost aprobate.52 solicitări, care au primit mai mult de 17, 2 milioane de euro în ajutor din partea Guvernului de la Madrid.

Promovarea cooperativelor

În sfârșit, Consiliul Guvernatorilor a autorizat majorarea creditului de 4,7 milioane pentru promovarea creării de cooperative. Obiectivul este acela de a facilita finanțarea companiilor din economia socială (cooperative, firme deținute de salariați…) costurile de creare, investiții în aplicații informatice, încorporarea de parteneri la aceste entități sau angajarea pe perioadă nedeterminată a cu normă întreagă. consilieri. Aproape o mie de cereri au fost soluționate favorabil de la 2021, acordând peste 7,3 milioane.

Toate programele corespund unor granturi directe, sunt pe durată nedeterminată și pot fi solicitate în orice moment al anului. Informații despre detaliile acesteia și despre modul de procesare a cererilor sunt disponibile la pe site-ul web al Comunității Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid –

Comunitatea Madrid triplează în acest an investițiile în ajutor pentru lucrătorii independenți și antreprenoriatul din regiune