Cu aparate simple, în mod tradițional, cu răbdare, delicatețe și multă dragoste, așa lucrează artizanii madrileni. Produse concepute, create și „fabricate în Madrid” pe care le oferă turiștilor, dar și celor care locuim în capitală și pe care le puteți cumpăra de la Casa de la Panadería din Plaza Mayor și prin intermediul magazin online tiendaoficialdemadrid.es.

Bijuterii și bijuterii; textile; mancare care nu se strica; lucrări grafice, fie gravuri, imprimeuri sau picturi; obiecte din piele sau din lemn; metale, ceramică sau sticlă au un colț rezervat în acest centru de turism pe care Consiliul Local îl are în magazinul cunoscut sub numele de Casa de la Panadería, spațiu care încă are rămășițele a ceea ce a fost principala piață a orașului.

Un primitiv Piața comercială este originea acestei facilități municipale, situată în partea de nord a Plaza Mayor. Își păstrează această denumire deoarece la parter se afla o brutărie publică unde se servea această mâncare prețioasă. Grajdurile brutarilor se aflau la subsol iar cel nobiliar era rezervat folosirii si distractiei familiei regale.

Culorile acestei brutarii nu sunt doar în exterior pe fațada sa, cea mai proeminentă și fotografiată din întreaga piață, ci și în interior. Trebuie doar să treci pe ușa acestui vechi birou de pâine pentru a fi inundat de un curcubeu de produse de tot felul pe care le putem duce acasă. O bucată mică din cel mai artistic Madrid din sufrageria noastră, fie că locuim aici, fie că suntem în trecere.

Merțul anilor, arta mâinilor creatorului puse în tine te așteaptă în această clădire emblematică, care a fost Tahona General de la Villa, sediul Academiei Regale din San Fernando (1745-1774) și a Istoriei (1774-1774), Biblioteca Municipală, Primăria a doua din Madrid și sediul Arhivelor Municipale.

Casa de la Panadería

Brutarie

‘Fabricat în Madrid’

Meșterii madrileni au ocazia să-și vadă creațiile nu numai în acest spațiu unic din Plaza Mayor, ci și cu programul „Hecho în Madrid” , a cărei a doua ediție tocmai a fost convocată de Consiliul Local, poate pune de vânzare.

Aceasta este o inițiativă care își propune să se alăture sectorului creativ și artistic din Madrid în proiectarea imaginii orașului Madrid, invitându-i să dezvolte piese inspirate din capitală pentru expozitie si comercializare in magazinele oficiilor de turism municipale. Termenul limită pentru depunerea cererilor se va încheia în următorul 11 Martie la 12: h. Fiecare participant poate propune maximum două articole. Bazele apelului cu toate specificatiile si informatiile pot fi consultate pe web.