#Madrid –

Comunitatea Madrid sponsorizează celebrarea viitoarei ediții a festivalului Mad Cool, care va avea loc în perioada 6-8 iulie în cartierul Madrid Villaverde, ca parte a strategiei guvernului regional de a atrage turismul internațional și de a consolida regiunea în circuit la nivel mondial al acestor evenimente muzicale.

Cu un buget de 1,08 milioane de euro, va însemna, printre alte considerente, prezența Comunității Madrid în locație prin spațiu propriu de promovare turistică și o scenă. În plus, este inclusă o campanie intensă pe rețelele de socializare înainte și după, pentru ca diferitele audiențe naționale și internaționale să cunoască obiectivele turistice ale regiunii.

După ce a avut deja cinci ediții, toate în capitală, următoarea va fi într-un nou loc de festival situat în sudul orașului, cu aproximativ 200.000 de metri pătrați, permițând creșterea din punct de vedere al capacității. El Mişto nebun din 2022 a reunit un total de 312.000 de persoane, cu 33% mai mult decât primul din 2016.

Dintre participanți, în principal cu vârste cuprinse între 25 și 44 de ani, 36% erau de origine străină, majoritatea din Regatul Unit, Franța, Irlanda, Statele Unite și Germania. În plus, a avut un impact semnificativ în mass-media, cu un total de 416 jurnalişti acreditaţi din 214 mass-media naţionale şi 58 din 31 mass-media internaţionale.

Aceste cifre confirmă poziționarea festivalului ca reper internațional, recunoaștere pe care o primește și de la prestigioase publicații de specialitate. Posterul definitiv al Mişto nebun Festivalul 2023 este format din 101 trupe, cu nume la fel de relevante precum The Black Keys, Red Hot Chili Peppers, Lizzo, Queens of the Stone Age, Sam Smith, The 1975, Nova Twins, Robbie Williams, Lil Nas X, Franz Ferdinand, Tash Sultana, Paolo Nutini, Rina Sawayama, Jamie XX sau Machine Gun Kelly, printre alții.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sponsorizează noua ediție a Mad Cool pentru a atrage mai mult turism internațional