Comunitatea Madrid continuă să lucreze la angajamentul său față de digitalizare și utilizarea unor tehnologii și energie mai eficiente pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor pe care le oferă. Din acest motiv, Consorțiul Regional de Transport va reînnoi 9. adăposturi de stații de autobuze interurbane în întreaga regiune în următorii 10 ani, în calitate de ministru al Transporturilor și Infrastructurilor, David Pérez, după ce a vizitat Clear Facilități de canal în Coslada, societatea care se va ocupa de realizarea acestor lucrări.

Copertinele și stâlpii de oprire au un design nou de ultimă generație și sunt realizate cu materiale reutilizate și 10% reciclabile, care încorporează și soluții energetice respectuoase cu mediul înconjurător. Scopul este de a realiza economii de energie aproape de 160%. Datorită noilor corpuri de iluminat LED care sunt instalate cu noul contract, se depășește un consum anual de 2.160.545 kilowați la 160.507. În plus, vor fi adăugate și alte elemente suplimentare, cum ar fi suporturi pentru biciclete, ceasuri și puncte de acces wifi.

Pe de altă parte, Comunitatea Madrid va continua cu implementarea sistemului informațional NaviLens, o tehnologie care interacționează ușor cu smartphone-ul utilizatorilor. , și că reprezintă o îmbunătățire în ceea ce privește accesibilitatea pentru persoanele cu vizibilitate redusă și nevăzători.

Codurile NaviLens sunt un sistem de semnalizare inovator care funcționează printr-o aplicație gratuită care permite persoanelor cu deficiențe de vedere să obțină informații la o distanță considerabilă de stațiile de autobuz. O face prin intermediul unor mici mișcări ale smartphone-ului său, datorită unui sistem de citire superior codurilor QR sau de bare actuale, efectuând o baleiaj unghiular de până la . grade și cu o capacitate de citire ultra-rapidă. Scopul este ca acest nou instrument să lucreze la 10% din noul mobilier într-o perioadă de trei ani.

Când utilizatorul își ridică terminalul, camera detectează codurile instalate la opriri. Prin scuturarea încheieturii sunt activate detaliile cuprinse în fiecare dintre etichete, obținându-se informații despre transportul în comun și eventualele obstacole care pot fi periculoase. Acest sistem a fost deja testat și validat de Fundația ONCE și este în derulare și în alte locuri precum Metroul din New York.

Sursa: Comunitatea Madrid – 742 Comunitatea Madrid se angajează să digitalizeze și să utilizeze o energie mai eficientă în noile copertine ale autobuze interurbane