#Madrid –

Comunitatea Madrid sărbătorește încă o dată Ziua Mondială a Animației cu un program amplu care include proiecții, întâlniri și discuții cu unele dintre cele mai relevante personalități din sector. Printre acestea se numără directorul artistic, Carlos Salgado, și directorul de fotografie, Jonatan Catalán, care vor prezenta scurtmetrajul Sith, din seria Stars Wars: Visions, produs de studioul madrilen El Güiri și regizat de Rodrigo Blaas.

Activitățile, gratuite până la limitarea capacității, și organizate de Ministerul Culturii, Turismului și Sportului, se vor desfășura pe 20, 21 și 27 octombrie și se vor desfășura la Academia de Film, Cineteca Matadero și Ateneo de Madrid, locație. care va găzdui ediția din 2023 a Cartoon Networko întâlnire între tineri și profesioniști de seamă în acest domeniu.

Alte personalități care participă la aceste sesiuni sunt: ​​producătorul și regizorul Inna Sahakyan, care va vorbi despre documentarul ei. Răsăritul Aurorei; animatorul Christian Dan care își va prezenta lucrarea în cel mai mare lungmetraj din istorie în acest gen, Super Mario Bros.: Filmul; și Diego Porral care va interveni pentru a explica cum este să conduci în acest sector. De asemenea, vor fi proiectate cele mai bune din 2023 Annecy Kids French Festival, cu scurtmetraje precum Petede Bret Parker; călare iapăde la Studioul Gobelins sau Avioane de hârtiede Arvind Singh Jeena.

De asemenea, programul va începe cu o prezentare a regizorului, tehnicianului și producătorului Ramón Giráldez, care va reflecta asupra schimbării de paradigmă pe care o reprezintă inteligența artificială aplicată animației; și artistul, Raúl García, care va oferi o clasă de master despre importanța teoriei și tehnicii în spatele creării unui storyboard. Ziua se va încheia cu Víctor Monigote și scurtmetrajul său Wanprimul proiect al lui Ottom Idea din Madrid.

La aceste activități se adaugă două propuneri în Matadero. În primul, regizorul și producătorul nominalizat la Oscar în 2019 pentru scurtmetrajul, Dupa-amiaza tarziu, Nuria González Blanco îi va intervieva actriței Ana Torrent; în timp ce Silvia Prietov va prezenta proiectul, Lucy Animation.

În plus, din 24 până în 26 octombrie la Ateneo de Madrid Trambulina de desene animate, eveniment sponsorizat de guvernul regional și Consiliul Local al Capitalei, în cadrul căruia tinerii absolvenți de la școlile de animație din Madrid și Spania își vor putea prezenta lucrările experților internaționali cu profiluri profesionale diferite precum distribuitori, producători sau agenți de vânzări.

Mai multe informatii: https://www.comunidad.madrid/activityes/2023/dia-mundial-animacion-2023.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sărbătorește Ziua Mondială a Animației cu discuții, interviuri și proiecții susținute de personalități relevante din sector