#Madrid –

Comunitatea Madrid a conceput un amplu program de activități gratuite pentru a sărbători Ziua Bibliotecii, la care pasionații de lectură între 4 și 12 ani pot participa de astăzi până marțea viitoare, ziua în care tocmai este comemorată această aniversare.

Opt dintre ei vor adăposti Escape room: cartea pierdută, un joc distractiv în care participanții vor putea să se familiarizeze cu acest tip de spații, să descopere modul în care funcționează și să le încorporeze ca medii apropiate pline de surprize. Aceste scenarii de evadare Aceștia vor fi localizați în bibliotecile Luis Rosales (Carabanchel), Pedro Salinas (Centro), José Luis Sampedro (Chamberí), Rafael Alberti (Fuencarral-El Pardo), Miguel Hernández (Puente de Vallecas), Elena Fortún (Retiro), Luis Martín Santos (Villa de Vallecas) și María Moliner (Villaverde), toți în capitală.

În plus, atelierul colaj Cu hârtiile deja nebunești, în Biblioteca Javier Marías, va încuraja creativitatea și experimentarea. Această tehnică de ilustrare nu caută perfecțiunea în rezultate, ci mai degrabă experimentarea cu forme, culori și compoziție atunci când construiesc personaje sau scene. La rândul său, atelierul de ilustrare Choof! la Biblioteca Acuña (Moncloa-Aravaca), va permite participanților să descopere lumea magică a albumului ilustrat.

Ca gest de complicitate cu utilizatorii, pe 24 octombrie vor fi ridicate sancțiunile pentru acele persoane care vin să-și restituie creditele întârziate. Aceasta este inițiativa Întoarcem paginaprilej de a continua să ne bucurăm de aceste exemplare uitând de penalitățile anterioare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sărbătorește Ziua Bibliotecii cu activități gratuite pentru cei mai tineri cititori