Comunitatea Madrid a desfășurat astăzi gala și ceremonia de decernare a premiilor pentru cel de-al IV-lea Concurs școlar de teatru inclusiv la Școala Regală de Artă Dramatică (RESAD). O ediție care a avut de două ori mai mulți participanți decât anul trecut, de când s-au înscris 10 companii din școli față de cinci din 2022.

Acest concurs a fost creat cu mai multe obiective. Pe de o parte, stimulează învățarea, incluziunea și activitatea teatrală, îngrijirea diversității în școli. Pe de altă parte, dorește să încurajeze crearea de companii de teatru în școli și ca acestea să poată recrea spectacole și expresii artistice pentru a îmbunătăți expresia orală a participanților lor.

Acesta este un activitate extracurriculara promovata de administratia regionala si care are in vedere, dintr-o dimensiune estetica, imbunatatirea competentelor de baza, dezvoltarea abilitatilor elevilor, integrarea individului in grup si relatia mai stransa a mediului familial cu scoala in sine. . Astfel, teatrul facilitează și citirea și înțelegerea textelor literare, îmbunătățește dicția și permite colaborarea între elevi, profesori și familii în tot ceea ce presupune.

Concursul se desfășoară în două modalități : una dintre activitățile scenice, în a cărei distribuție doar o parte din componentele sale au diversitate funcțională și/sau nevoi specifice de sprijin educațional; și altul în care toți membrii au abilități diferite.

Pentru selecția finaliștilor care au evoluat astăzi la RESAD, actorul și producătorul de cinema și teatru, Alex Arestegui, trainer și specialist în cinematograf și teatru educațional. Câștigătorii au primit trei premii pentru fiecare dintre categorii sub forma unei plăcuțe de recunoaștere a funcției lor și a unei diplome de acreditare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sărbătorește al IV-lea Concurs de Teatru școlar cu un număr dublu de participanți