#Madrid –

Comunitatea Madrid a primit astăzi unul dintre premiile Goya de ciocolată acordate la a VI-a ediție a Chocomad, Salonul Internațional al Ciocolatei, ca recunoaștere a sprijinului oferit de Ministerul Mediului, Agriculturii și Internelor industriei agroalimentare și sectorului. . de dulciuri, în special.

Acesta este cel mai mare eveniment de ciocolată de limbă spaniolă din lume care, pentru al doilea an consecutiv, acordă aceste premii sub formă de statuete și care, pe lângă Executivul regional, a evidențiat Justo Almendrote, Chocolates Valor, Consiliul Local al Pinto și Telemadrid. Au fost de asemenea distinși, Ciocolata intr-o sticlaun vin gurmand alb strălucitor din sudul Franței, SAMUR și Republica Dominicană, ca țară lider în producția de cacao ecologică.

Chocomad Se desfășoară de ieri, vineri, până mâine, duminică, la Targul Casa de Campo din capitală și are 50 de expozanți, degustări, conferințe și activități destinate întregii familii, printre care cei 25 show cooking sponsorizat de guvernul regional. Aceste demonstrații gastronomice vor fi realizate de maeștri ai genului precum Rafa Gorrotxategui, Javier Vicente Gago, Justo Almendrote, Jardiel Varela, Alberto Magallanes și Sally Guzmán, printre alții.

De asemenea, anul acesta este oferită o mostră din colecția completă de sculpturi în zahăr de la Asociația antreprenorilor artizani de patiserie și panificație din Comunitatea Madrid (ASEMPAS), cu piese care au fost donate diferitelor instituții.

Ca și în anii precedenți, Chocomad a desfășurat o activitate de solidaritate ale cărei încasări în acest an vor merge către Fundația Aladina, entitate dedicată însoțirii și fericirii copiilor bolnavi de cancer pe tot parcursul procesului de îmbolnăvire. Astfel, puteți colabora prin achiziționarea de sticle de apă Font Bella, furnizate de firmă, și bucăți de coroană Almudena, realizate de asociații ASEMPAS.

Ciocolată artizanală din Madrid

Această ediție va găzdui și cel de-al II-lea Concurs Internațional de Bombón Artizanat de la Madrid, care este sponsorizat de Ministerul Mediului, Agriculturii și Internelor și este gestionat de Asociația Patiserii din Madrid. Această competiție, care recompensează cea mai bună ciocolată realizată de maeștrii spanioli și internaționali din cacao în categoriile de înveliș și înveliș, urmărește să promoveze cofetăria artizanală, să încurajeze cercetarea și dezvoltarea și creșterea în sector, promulgând totodată beneficiile pe care consumul acestui aliment este benefic pentru sănătate. .

La fel, va exista World Coffee Challenge (WCC), un test global de cafea care își va anunța premiile în cadrul Chocomad și la care poate participa doar acel produs prăjit la origine.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid, recunoscută cu un Goya pentru ciocolată pentru sprijinul acordat industriei agroalimentare și sectorului dulciurilor