#Madrid –

Comunitatea Madrid lansează noul site web al Muzeului Arheologic și Paleontologic -MARPA- din Alcalá de Henares cu o vizită virtuală la expoziția Ultimele zile ale Tarteso, care poate fi acum vizitată permanent. Vă va permite să recreați experiența în persoană, deoarece reproduce traseul fizic al expoziției la 360º, permițând accesul la fotografii detaliate ale fiecărei piese și la textele și imaginile panourilor sale explicative.

De la deschiderea sa pe 28 martie până pe 24 septembrie, această expoziție a fost vizitată de 65.485 de persoane. Oportunitatea acestei expoziții, prima dedicată acestei civilizații, împreună cu descoperirile arheologice apărute în ultima vreme, au contribuit la trezirea unui interes neobișnuit pentru cultura tartesiană.

Această așteptare s-a reflectat în ultimele săptămâni ale Ultimele zile ale lui Tartessus, în care mii de cetățeni au dorit să profite de ocazie pentru a-l cunoaște înainte de finalizarea lui. În cadrul acestui aflux se remarcă cifrele zilelor de sâmbătă, 16 și 23 septembrie, în care s-au adunat zilnic peste 1.850 de persoane, cifre record în istoria MARPA.

Interesul publicului s-a reflectat și în activități complementare precum seria de conferințe Tartessus expusactivitate Recrearea lui Tartessus și colocviul desfășurat cu ocazia Nopții cărților. La setul de acțiuni au participat în total 858 de persoane, în timp ce înregistrările întâlnirilor au acumulat aproape 55.000 de vizualizări. De asemenea, a fost necesară retipărirea celor două cataloage cu privire la conținutul expoziției.

Pe noul site, cei interesați vor putea fi la curent cu evenimentele actuale și activitățile culturale programate, precum și despre istoria, funcționarea, colecțiile și serviciile acestuia. Printre multe alte posibilități, vă permite să aflați în detaliu despre unele dintre piesele emblematice care fac parte din colecția sa, să accesați o arhivă audiovizuală sau să consultați catalogul bibliotecii sale Emeterio Cuadrado.

Pe de altă parte, se oferă posibilitatea de a vizita colecția sa permanentă, un tur al preistoriei și istoriei Comunității Madrid, atât pe cont propriu în orele obișnuite de deschidere, cât și prin tururi ghidate în diverse ore (de marți până vineri până la 11:00 și 12:15; sâmbăta la 11:30, 13:00, 16:00 și 17:30; duminica și sărbătorile la 11:30 și 13:00), în ambele cazuri de formă liberă.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează site-ul Muzeului Arheologic și Paleontologic cu o vizită virtuală la Ultimele zile ale Tarteso