Comunitatea Madrid a investit 652.283 euro pentru reabilitarea căminului de tineret Las Dehesas de Cercedilla. Dintre acțiunile care s-au desfășurat, se remarcă creșterea eficienței energetice a clădirii, datorită instalării cazanelor pe biomasă și a panourilor solare hibride fotovoltaice.

Spatiile comune, dormitoarele si baile au fost si ele renovate si imbunatatite pentru a le face mai spatioase, iar mobilierul a fost innoit. Ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Concepción Dancausa, a vizitat astăzi centrul și a anunțat redeschiderea acestuia în septembrie, când își va relua activitatea obișnuită.

Dancausa a reamintit că alte trei adăposturi aflate la dispoziție ministerului −în San Lorenzo de El Escorial, Rascafría și încă unul în Cercedilla−, au fost puse la dispoziție refugiaților ucraineni și că în această vară au organizat o serie de activități de agrement program educațional pentru a sprijini cei peste o sută de minori care locuiesc temporar în ele. Obiectivul acestei inițiative este de a desfășura diferite acțiuni și servicii care să contribuie la îngrijirea lor cuprinzătoare, distrându-se și învățând mai multe despre țara gazdă. În plus, vor putea învăța limba spaniolă într-un mod practic și jucăuș.

Dintre reformele efectuate în Las Dehesas se remarcă remodelarea mansardei, unde trei încăperi au fost construite; Pe terasa a fost amplasata si o pergola cu copertina automatizata pentru o mai mare utilizare si distractie in diferite perioade ale anului. Exteriorul hostelului a fost dotat cu noi facilități sportive, cum ar fi terenuri de baschet, tenis de masă și echipament de joc pentru volei și badminton. Cu aceste lucrări au fost modernizate toate dotările, cu scopul de a oferi spații confortabile și atractive pentru utilizatori și de a facilita accesul persoanelor cu mobilitate redusă.

Această resursă se află în Cercedilla. , 08 kilometri de Madrid. Locația sa, în Parcul Național Sierra de Guadarrama, îl face deosebit de atractiv pentru grupuri de centre educaționale și asociații de tineret. Are capacitate pentru 70 persoane și are săli de antrenament, o bibliotecă, o cantină, o sală de mese și o zonă de lounge. În exterior, are o grădină mare și zone de sport.

Las Dehesas are Sigiliul Angajamentului Rețelei Spaniole de Hosteluri pentru Tineret (REAJ), distincție care certifică excelența dotărilor și practicile responsabile care se desfășoară în aceste centre, atât în ​​materie socială, cât și de mediu.

Comunitatea Madrid are patru pensiuni pentru tineret, toate situate într-un loc ideal pentru desfășurare activități educaționale, de formare, sportive, de mediu și de agrement. Mai multe informații în acest link.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid reabilește și îmbunătățește accesibilitatea și eficiența energetică a căminului de tineret Las Dehesas de Cercedilla