Directorul general de îngrijire a persoanelor vârstnice și dependente , Juan José García Ferrer a deschis conferința în numele ministrului regional pentru familie, tineret și politici sociale, Concepción Dancausa.

Întâlnirea, organizată de ASISPA în colaborare cu Fundația La Caixa, a avut participarea la actul inaugural al delegatului Guvernului zonei Familii, Egalitate și Asistență Socială a Primăriei Madrid, José Aniorte; managerul Organismului Autonom de Sănătate din Madrid, Antonio Prieto; responsabilul pentru Evoluția Strategică a Programelor Sociale al Fundației La Caixa, Verónica de Pascual, și președintele ASISPA, Manuel Monteserán. Conferința a fost încheiată de primarul Madridului, José Luis Martínez-Almeida, și de directorul general al ASISPA, Elena Sampedro.

În timpul meselor rotunde au avut loc: „Soledades: A cartography of our timeâ€, a(& #156; Propuneri prezente și viitoare… ;œÂ și „Provocarea mai globală”, în pe care diferiți experți au evidențiat provocarea pe care singurătatea o reprezintă pentru societatea noastră, ale cărei date arată că numărul persoanelor care suferă de singurătate este în creștere.

General Directorul de îngrijire pentru Persoane Vârstnice și Dependente, Juan José García Ferrer, a participat la masa rotundă â&#128 ;œPropuneri prezente și viitoare” 156;œ.in dvs. in intervenția a expus principalele linii de acțiune legate de Singurătatea nedorită și a evidențiat importanța networking-ului, a serviciului de sprijinire a coordonării rețelei, aflată la licitație, și a începerii colaborării cu entitățile locale pentru dezvoltarea acțiunilor pentru îngrijirea persoanelor vârstnice singure.

García Ferrer a subliniat, de asemenea, importanța intervenției din resurse specializate precum rezidențele și s-a referit la activitatea „Nu unul singur de Crăciun”, care îngrijește persoanele vârstnice care sunt singure la acele date, oferind posibilitatea coordonării accesului în aceste locuri cu cazurile depistate de serviciile municipale. A