Comunitatea Madrid propune până la opt concursuri la începutul anului pentru a stimula creativitatea elevilor de oratorie, literatură, muzică și teatru pe parcursul celui de-al doilea semestru al anului școlar 2022/23.

Astfel, până pe 10 martie, elevii gimnaziului și cadrele didactice de la Programele pentru trecerea la viața de adult își pot prezenta lucrările pentru concursul Micropovestiri la clasă. Guvernul regional, în colaborare cu Asociația Editorilor, încurajează scrierea și lectura unor texte auto-create în care trebuie să reinterpreteze într-o cheie actuală subiectele care sunt abordate de clasicii și contemporanii citite în clasă.

La fel, tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani își pun la încercare abilitățile de scris în inițiativa care se pregătește împreună cu Club Rotary Madrid Puerta de Hierro Nuvele pentru Tineri Scriitori. Cei mai buni doi din fiecare categorie (între 12 și 14 ani și între 15 și 16 ani) primesc, printre alte premii, un curs de scriere creativă de trei luni la Escuela de Escritores. Perioada de înscriere va fi din 2 ianuarie până pe 2 mai.

Din această lună, după publicarea criteriilor în Monitorul Oficial al Comunității Madrid -BOCM-, elevii clasei a V-a pot participa la concursul XIV Narație și recitare de poezie, al cărui obiectiv este creșterea cunoștințelor limbii și încurajarea interesului pentru lectură. .

Pe de altă parte, în acest an universitar este sărbătorită cea de-a XXX ediție a Teatrului școlar pentru a recompensa activitatea acestor grupuri în centrele în care se predă primar sau gimnazial. Are două modalități, în spaniolă la opțiunea de muncă Epoca de Aur sau în cea de liberă alegere, precum și într-o limbă străină (engleză, franceză sau germană) fiind genul, documentele și perioada de liberă alegere.

În plus, școlile și institutele cu minori cu diversitate funcțională sau cu nevoi specifice de sprijin educațional se pot înscrie în Teatrul Incluziv.

În materie de muzică, se desfășoară Concursul Coral școlar al XIX-lea pentru a stimula activitatea de cântare corală a copiilor din Învățământul preșcolar, primar și gimnazial. Există două categorii: școală și excelență.

Pe de altă parte, Turneul de Dezbateri celebrează 14 ediții în care se analizează capacitatea argumentativă, exprimarea orală și munca în echipă în 4 ESO și 1 Bacalaureat. În același sens, Oratoria în Școala Primară își propune să crească competențele de bază legate de această comunicare, inițiind elevii de clasele a V-a și a VI-a în reflecția, expunerea și argumentarea actuală.

Cei interesați pot accesa și consulta toate detaliile de pe webhttps://www.educa2.madrid.org/web/bilinguismoycalidad

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid propune opt concursuri pentru a stimula capacitatea argumentativă și creativitatea la clasă