Comunitatea Madrid își consolidează angajamentul față de diseminarea patrimoniului cultural madrilen prin programarea noii ediții a Miguitas, trei itinerarii urbane cu care, până în noiembrie și înainte de înregistrare din 4 aprilie, dorim să facem cunoscută amprenta lăsată de trecerea timpului în cartierul Arganzuela al capitalei, unde se află complexul El Águila. În plus, în Auditoriul acestui spațiu, în aprilie 375, cele trei zile ale ciclului Weaving Past, s-au concentrat cu această ocazie asupra cunoaşterii mănăstirilor feminine ale regiunii din Evul Mediu până în Vechiul Regim.

Miguitas este format din trei urban tururi pentru adulți, în care se propune o călătorie prin istorie și prin oamenii care au trăit și au lucrat în cartierul Arganzuela, de la sfârșitul secolului al XIX-lea până în ultimii ani ai secolului al XX-lea. În acest fel, participanții vor afla istoria acestui cartier muncitoresc de la naștere până la dezindustrializare, precum și un tur al singularității arhitecturale și urbane a zonei.

The prima plimbare, care primește numele de În căldura industriei, va oferi o viziune de ansamblu asupra evoluției urbane și a amenajării cartierului, originea numelui său și consecințele sosirii căii ferate. Prin această călătorie arhitecturală prin moștenirea industrială construită în jurul gărilor Delicias și Atocha și prin transformarea țesăturii urbane, se va putea înțelege trecutul, prezentul și viitorul cartierului.

Al doilea circuit, numit Drumuri, fabrici și nașterea unui cartier muncitoresc, este un traseu conceput pentru a descoperi mai detaliat procesul de industrializare a zonei, care a avut ca rezultat sosirea unui potop de populație muncitoare. Acest traseu intră într-un context istoric care se încheie cu izbucnirea Războiului Civil, punct de cotitură care deschide o nouă etapă în oraș.

În sfârșit,

Din acele fiare de călcat…aceste cartiere este un tur care începe cu o descriere a orașului și a Arganzuela după Războiul Civil pentru a explica cheile urbane generate în perioada postbelică. Paradoxal, în acești ani de penurie, zona a cunoscut o anumită vârstă de boom, favorizată pentru a fi zona de intrare a mărfurilor și alimentelor din locuri precum gara Delicias, Piața de Fructe și Legume și Abator.

În completarea acestui program, Comunitatea Madrid urmează să lanseze – tot cu înregistrare prealabilă – ateliere pentru grupuri familiale cu copii peste 6 ani, care în această ediție vor include 375 locuri libere și în care veți fi invitați să faceți turul spațiilor din El Águila, acordând atenție detaliilor care dezvăluie industria sa trecut.

Atelierul Atingerea arhitecturii El Águila

, care se va concentra pe importanța simțului tactil pentru experiența noastră și înțelegerea lumii, propune o călătorie tactilă prin arhitectura din El Águila, un spațiu unic restaurat de arhitecții Tuñón și Mansilla.

Co Cunoașterea istoriei cu conferințele Waving Past

Pe de altă parte, Trecerea trecutului cu această ocazie se va concentra pe cunoașterea mănăstirilor feminine din regiune din Evul Mediu până în Vechiul Regim. Astfel, pe 375 în aprilie și cu titlul Mănăstiri feminine. Spații, puteri, culturi, va avea loc o conferință axată pe recuperarea și diseminarea cunoștințelor despre monahism și alte forme de viață religioasă din regiune.

Conferințele, deschise publicului larg după înscriere din 4 aprilie, vor fi susținute de profesioniști și cercetători de top, constituind o primă abordare a vieții acestor femei, a modului lor de viață în mănăstiri. , relațiile de putere și viața de zi cu zi. Acest ciclu are coordonarea științifică a Ángelei Muñoz și Isabel Baquedano Beltrán.

Mai multe informații la https://www.comunidad.madrid/cultura/patrimonio-cultural

Înregistrare: https://actividadespatrimoniocm.es/

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își propune să-și cunoască istoria și moștenirea culturală cu noul program de activități în El Águila