#Madrid –

Comunitatea Madrid a programat peste o sută de activități gratuite pentru weekendurile până la sfârșitul acestui an în cele opt Centre de Educație pentru Mediu (CEA). Răspândiți în medii naturale și parcuri periurbane în diferite locații, instructorii acestor spații servesc participanții atât în ​​vizitele lor private, cât și programate, astfel încât aceștia să poată afla despre bogăția regiunii, contribuind în același timp la conservarea naturii.

Acestea vor fi dezvoltate în centrele El Águila (Chapinería), Luis Ceballos Arboretum (San Lorenzo de El Escorial), El Campillo (Rivas Vaciamadrid), Caserío de Henares (San Fernando de Henares), El Cuadrón (Garganta de los Montes) , Hayedo din Montejo (Montejo de la Sierra), Polvoranca și Bosque Sur (Leganés), atâta timp cât s-a făcut rezervare în avans. Informații detaliate pot fi găsite pe site https://www.comunidad.madrid/servicios/urbanismo-medio-ambiente/red-centros-educacion-ambiental.

Printre propuneri, adaptate tuturor tipurilor de public și cu diferite niveluri de pregătire, guvernul regional a planificat vizite în zone de interes precum Observatorul Meteorologic al Mănăstirii San Lorenzo de El Escorial, care va fi mâine – și este inclusă. în activitățile cu ocazia Săptămânii Științei -, precum și o plimbare prin Cercedilla. În aceeași zi va avea loc un traseu prin arboretul Luis Ceballos, pentru a învăța să recunoaștem frunzele diferitelor specii, sistemul de amfibieni (duminică, 12), Exposetas pe 25 și 26 noiembrie și ateliere de recunoaștere micologică pe 2 și 3 noiembrie. .

De Ziua Internațională a Muntelui, care se sărbătorește pe 9 decembrie, va avea loc un tur la vârful Muntelui Abantos, în timp ce în data de 17 a aceleiași luni este planificat un tur ghidat pentru a afla despre plantele de Crăciun, tot în arboretum. Ceballos. La rândul său, în Bosque Sur puteți afla pe 2 decembrie despre refugiile faunei sălbatice care sunt adesea ascunse inteligent, iar a doua zi va avea loc un atelier despre grădina de iarnă.

Cele opt centre au multe alte propuneri în aceste săptămâni, precum plimbări și gimcane pentru a descoperi istoria spațiilor naturale; expozitii; ateliere de reciclare de grup; Preparare de dulciuri și decorațiuni de Crăciun; plantarea arborilor sau amplasarea hrănitoarelor pentru păsări. Toate sunt concepute astfel încât să poată fi realizate atât individual, cât și în grup, conduse de un educator de mediu. Aceasta va direcționa învățarea, va ghida plimbările, va face cunoscute caracteristicile zonei, va ajuta la recunoașterea florei și faunei care trăiește acolo și va explica cum se păstrează patrimoniul biodiversității. Programul trimestrial de activități este accesibil la același link indicat mai sus.

25 de ani de Centre de Educație pentru Mediu

Rețeaua Centrelor de Educație pentru Mediu ale Executivului regional dezvoltă programe informative care vizează societatea în ansamblu. În cei 25 de ani de viață, peste 5,5 milioane de oameni au trecut prin ele și prin spațiile de servicii pentru vizitatori din Parcul Național Sierra de Guadarrama (PNSG), situat în La Pedriza, Valle de la Fuenfría, Valle del Paular și Peñalara.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid programează peste o sută de activități gratuite în centrele sale de educație pentru mediu pentru restul anului