#Madrid –

Comunitatea Madrid va investi 23,2 milioane de euro în îngrijirea specializată pentru persoanele cu dizabilități intelectuale în centre de zi. În ședința sa de săptămâna aceasta, Consiliul Guvernatorilor a autorizat implementarea a 18 contracte derivate din Acordul-cadru care stabilește condițiile pentru perioada cuprinsă între 1 octombrie a acestui an și 30 septembrie 2025.

Concret, această alocare bugetară este destinată întreținerii a 724 de locuri în 18 centre administrate de Direcția Familie, Tineret și Afaceri Sociale și care dispun de echipamente sociale preventive și îngrijire de zi pentru adulții cu dizabilități intelectuale severe afectați care au nevoie de o dedicare personalizată.

În plus, utilizatorii au acces la kinetoterapie, logopedie, terapie ocupațională și servicii de transport și mese, printre altele, în aceleași spații.

Aceste resurse sunt integrate în Rețeaua Publică de Atenție a Persoanelor cu Dizabilități a Comunității Madrid. De asemenea, mai sunt 93 de locuri repartizate în zece centre corespunzătoare a nouă entități care nu necesită autorizare din partea Consiliului Guvernului din cauza sumei.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește peste 23 de milioane de euro în îngrijire specializată pentru persoanele cu dizabilități intelectuale