#Madrid –

Comunitatea Madrid a prezentat astăzi Centrului pentru Afaceri Taurine programul taurin și cultural al Târgului de toamnă 2023. Ediția, care se va desfășura în Plaza de Toros de Las Ventas în perioada 30 septembrie – 12 octombrie, va avea printre atracții rămas-bunul lui Julián López El Juli de la publicul orașului în care s-a născut, după dreptaci. și-a anunțat retragerea după 25 de ani de când a luat alternativa la Nimes (Franța). Ministrul Mediului, Agriculturii și Internelor, Carlos Novillo, a prezidat astăzi ședința Consiliului de Administrație al Centrului pentru Afaceri Taurine (CAT), unde au fost dezvăluite afișele Târgului.

Unele dintre cele mai atractive și relevante figuri ale scenei actuale a luptei cu tauri vor trece prin arena din Vento timp de 7 după-amiezi și vor avea participarea unor mari figuri precum Uceda Leal, Tomás Rufo, Sebastián Castella – francez și unul dintre câștigătorii concursului. trecut de San Isidro-, Morante de la Puebla, Alejandro Talavante sau Isaac Fonseca -mexican și câștigător al Cupei Chenel-, care va face paseíllo la Madrid ca premiu pentru acea victorie. Alte nume care fac parte din cartel sunt Paco Ureña, Ginés Marín, Daniel Luque, Juan Ortega, Pablo Agudo, Román, Borja Jiménez și mexicanul Leo Valadez.

Târgul de Toamnă își face din nou un angajament ferm față de figura torerilor, cu prezența unor figuri emergente precum Alejandro Peñaranda, recent câștigător al concursului. Cinate Las Ventassau García Pulido, Jorge Molina și Álvaro Burdiel, printre alții, care au câștigat recent trofee.

La capitolul zootehnie se remarcă corida lui Victorino Martín, care se întoarce la Madrid după izolarea trecutului San Isidro, și ale cărui vite se vor lupta pe 8 octombrie. În plus, fierele de călcat de la Núñez del Cuvillo, Victoriano del Río sau El Pilar, vor juca în evenimentele programate în cea mai importantă arenă de tauri din lume.

Recunoașterea figurii luiiulie

La nivel cultural și paralel cu ciclul taurin, vor fi programate numeroase activități pentru desfășurarea și promovarea Festivalului Național. Deci camera Antony Bine ai venit iar vitrinele rândurilor inferioare 1 și 2, vor oferi o monografie despre viața și traiectoria iulie. Costumele istorice de torero, trofeele, fotografiile, picturile și o compilație a strălucitoarei sale cariere profesionale vor rămâne expuse într-un spațiu unic care va servi drept un omagiu adus toreorului madrilen.

Spre camera enervează-te soseste colectia Coridă, putere și culoare, de Iisus Soler. O mostră picturală cu o varietate de materiale și texturi care va impresiona privitorul prin puterea, vitalitatea și dinamism. Câteva lucrări care au o mare calitate tehnică și o utilizare magistrală a culorii, pe care fanii le vor putea vizita pe tot parcursul târgului din Las Ventas.

După cum este tradițional, în fiecare dimineață a sărbătorii vor fi organizate diferite activități în piață, precum prezentări de cărți, colocvii și mese rotunde. În plus, în acest an, Comunitatea Madrid va aduce un omagiu celor două mari figuri ale taurinelor care vor avea o țiglă comemorativă în semn de recunoaștere a carierei lor. Ei sunt profesorii Dámaso González și José Mª Manzanares, care au murit în 2017, respectiv 2014.

Toate expozițiile vor fi valabile de sâmbătă, 30 septembrie până joi, 12 octombrie (verificați programul de vizitare pe site) https://www.comunidad.madrid/cultura/oferta-cultural-ocio/tauromaquia.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid prezintă programul taurin și cultural al Târgului de Toamnă 2023 cu rămas bun de la El Juli de Las Ventas