#Madrid –

Astăzi, în cadrul celei de-a XXVI-a ediții a Premiilor Copiilor 2023, Comunitatea Madrid a recunoscut diferite entități și persoane pentru angajamentul lor față de protecția, apărarea bunăstării și a drepturilor copiilor cu ocazia Zilei lor mondiale, care va fi sarbatorit maine. Ministrul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale, Ana Dávila, a prezidat evenimentul, desfășurat la Alcobendas, și a subliniat că „familia este un pilon esențial în dezvoltarea societății și o instituție care insuflă valori, dă afecțiune, siguranță. și încredere”.

La categoria de Entitate Publică, munca Adunării de la Madrid a fost recunoscută pentru aprobarea Legii regionale privind drepturile, garanțiile și protecția copiilor și adolescenților, distincție care a fost colectată de președintele acestei organizații, Enrique Ossorio. Premiul Persoană Fizică a revenit Silviei Moroder, președintele Fundației ANAR (Ajutor pentru Copii și Adolescenți în Risc) pentru angajamentul față de minorii cărora le-a dedicat întreaga viață.

În domeniul Comunicării, s-a evidențiat munca companiei Nintendo, de atâția ani oferind distracție celor mai tineri și angajamentul său pentru utilizarea responsabilă a jocurilor video, cu încorporarea controlului parental într-unul dintre modelele jocului său video. console În cele din urmă, la disciplina Entități sociale, munca Corurilor școlilor Tajamar și San Luis de los Franceses a fost premiată pentru angajamentul lor față de muzica pentru educație și pentru contribuția lor la sărbătorirea Crăciunului cu colinde de Crăciun.

Dávila a reamintit că Guvernul regional va aproba noua Lege a familiei în acest mandat. „Este un proiect prioritar care va reda lumina reflectoarelor în educația copiilor și îi va pune pe bunici într-un loc de preferință”, a explicat el. În acest text normativ vor fi recunoscute drepturile familiilor monoparentale, fără a se uita de sprijinul pentru familiile numeroase.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid prezintă Premiile Copiilor 2023 entităților și persoanelor care au apărat drepturile copiilor