Comunitatea Madrid a participat săptămâna aceasta în Israel la o serie de întâlniri cu organizații și instituții din această țară pentru a afla despre cele mai inovatoare soluții în domeniul identității digitale și securității cibernetice.

O delegație a Agenției pentru Administrare Digitală, condusă de CEO-ul acestei organizații, Elena Liria, a susținut un interviu cu Nir-Zuk, fondatorul Palo Alto Networks și unul dintre liderii mondiali în securitatea computerelor și a vizitat Centrul Peres pentru Pace și Inovare din Tel Aviv. De asemenea, ei au putut verifica toate inițiativele digitale lansate de Guvernul Israelului în cadrul unei întâlniri cu oficiali ai Biroului Național Israel Digital.

În aceste sesiuni de lucru, problemele precum utilizarea platformelor de servicii publice digitalizate sau organizarea administrației pentru a aborda proiectarea acțiunilor telematice au fost abordate.

Această agenție face parte din LARSEN Digital Leaders, o asociație care reunește mai mult de 100 lideri ai sectorului TIC din Spania, pentru a împărtăși cunoștințele prin participarea la diferite forumuri cu omologii care au aceleași aspirații, probleme și nevoi.

Executivul de la Madrid, prin Departamentul de Administrație Locală și Digitalizare, este cufundat în diverse proiecte de inovare pentru serviciile publice. Contul digital al cetățeanului iese în evidență; utilizarea tehnologiilor Robotic Process Automation (RPA) și Inteligența Artificială; informatizarea Istoriei sociale unice sau construirea Centrului de inovare al Comunităţii Madrid, printre altele.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid cunoaște în Israel cele mai inovatoare soluții în ceea ce privește identitatea digitală și securitatea cibernetică