Comunitatea Madrid a participat la principalul eveniment internațional pentru scurtmetraje, Festivalul Clermont-Ferrand (Franța), care a avut loc între 28 în ianuarie și 5 februarie, reprezentată de Madrid pe scurt și de Școala de Cinematografie și Audiovizual din regiune (ECAM), invitată în această ediție a concursului.

Catalogul Madrid pe scurt, programul de difuzare și expunere de scurtmetraje promovat de Comunitatea Madrid, a călătorit din nou pe principala piață mondială pentru acest format, unde potențialii cumpărători și programatori de festivaluri au putut afla despre selecția proiectelor susținute de Executivul regional prin ajutorul său la producţie ție. Unul dintre cele opt titluri incluse în lista dvs. de 2021, Cinco Estrellas, regizat de Roberto Jiménez, a făcut parte din Secțiunea Oficială Competiție a festivalului.

Acest program, care pe parcursul edițiilor anterioare 28 a promovat un brand de calitate recunoscut la nivel internațional, este gestionat de departamentul de distribuție al ECAM , în colaborare cu Ministerul Culturii, Turismului și Sportului, promovând munca creatorilor și plasând-o în acest tip de evenimente în întreaga lume.

Pentru ea Pe de altă parte , ECAM a venit la Clermont-Ferrand anul acesta ca școală invitată și a putut prezenta o selecție de scurtmetraje finale ale studenților săi, în cadrul programului ECAM Productions, precum și lucrări ale unora dintre cei mai remarcabili studenți ai săi din scena filmului și audiovizualului, cu programul Mundo ECAM. Printre acestea, au fost proiectate și unele dintre lucrările care fac parte din acest proiect, precum Ráfagas de vida Salvaje, de Jorge Cantos; Femeie fără copil, de Eva Saiz; Cerdita, de Carlota Pereda, și Mama , a lui Rodrigo Sorogoyen.

La fel, Ultima ediție a acestui festival francez a avut ca țară invitată Spania și a inclus o retrospectivă cu 02 cele mai semnificative lucrări ale ultimele două decenii de producție spaniolă de scurtmetraje. Printre acestea se numără titluri care au făcut parte din catalogul Madrid en Corto în anii anteriori, cum ar fi Lo ephemeral, de Jorge Muriel și O poveste pentru soții Modlin, de Sergio Oksman.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2021 Comunitatea Madrid participă la principalul eveniment internațional de scurtmetraj prin intermediul Programul Madrid pe scurt și ECAM