#Madrid –

Luna aceasta, Comunitatea Madrid organizează trei dialoguri muzicale și un spectacol dedicat sunetului flamenco Caño Roto. Acestea se vor desfășura de mâine până pe 21 în auditoriul El Águila cu acces gratuit până la limitarea capacității, în cadrul expoziției Flamenco Chipén care este expusă în acest complex cultural.

Aceste întâlniri vor include participarea unor personalități proeminente ale flamenco care vor revendica importanța și rădăcinile istorice ale acestui semn distinctiv al chitarei flamenco, o moștenire care este încă vie și una dintre cele mai importante contribuții ale Madridului la istoria flamenco-ului, care este deja un Bun de interes cultural din regiune.

Astfel, cel Dialoguri muzicale Flamenco Chipén, curatoriat de Carlos Martín Ballester, va reuni experți renumiți pentru a dezbate unele dintre cele mai semnificative sfere din istoria cântului, a cântării la chitară și a dansului din capitală. Prima întâlnire, dedicată Opera flamandă, va avea loc mâine, miercuri, începând cu ora 18.30 și va avea participarea cântărețului Israel Fernández și a scriitorului și jurnalistului José Manuel Gamboa. După conversație și ascultarea înregistrărilor istorice, spectacolul muzical al lui Martín Ballester va închide ziua.

Pe 10 aprilie, la ora 18:30, va fi Víctor Monge, Serranito, care va dezbate cu curatorul expoziției, David Calzado, și chitaristul Alejandro Hurtado, despre contribuțiile, tehnicile și ștampila personală a Guitarreros și Guitarristas din Madrid. Ca punct final al discursului, spectacolul muzical va fi susținut de Juan Habichuela Nieto.

A treia întâlnire îi va fi dedicată Madrid ca un oraș al tablaos viitorul 17 aprilie la 18:30. Acesta va avea prezența cântăreței și câștigătoare a Premiului Prințesa Asturiei Carmen Linares, însoțită de Tati și Teo Sánchez, directorul programului Goblining la Radio 3. Își vor aminti de cei mai relevanți artiști care au trecut prin Zambra sau Corral de la Morería, pe lângă spectacolul lui Guadiana și Joni Jiménez.

În cele din urmă, pe 21 aprilie, la ora 12:30, spectacolul va avea loc în curtea principală din El Águila. Sunetul conductei sparte, un recital cu artiști de renume internațional precum Jerónimo, Ramón Jiménez, Samara Losada, Kelian Jiménez și Jesús del Rosario, printre alții. Această expoziție corală de cânt, dans și chitară va recupera diferite generații în care sunt reprezentate familii care păstrează și mențin sunetul original. Pipa spartă.

Istoria cante jondo în regiune

Expoziția Chipen Flamenco, organizat de guvernul regional, acesta poate fi vizitat gratuit până pe 17 mai. Aceasta este o oportunitate unică de a explora un secol și jumătate de cânt, cânt și dans în Madrid, de la publicarea primelor referințe documentare la mijlocul secolului al XIX-lea până în anii nouăzeci ai secolului trecut.

Expoziția reunește peste 150 de piese, printre care se numără postere și îmbrăcăminte de la unele dintre principalele referințe precum Camarón sau Paco de Lucía, alături de fotografii ale lui Martín Santos Yubero sau Alberto García-Alix. O bună parte din aceste fonduri fac parte din colecțiile Arhivei Regionale și ale Bibliotecii Regionale a Comunității Madrid, împreună cu colecții și fundații private.

Toate activitățile sunt gratuite, iar intrarea este liberă până la limitarea capacității. Mai multe informații în: https://www.comunidad.madrid/cultura/patrimonio-cultural

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid organizează trei dialoguri muzicale și un spectacol dedicat sunetului flamenco al lui Caño Roto