#Madrid –

Comunitatea Madrid a finalizat lucrările de asfaltare în zona urbană a municipiului Gascones, realizând o transformare cuprinzătoare a mediului, grație Programului Regional de Investiții (PIR) care a permis executarea acestei acțiuni cu un buget de 106.000 euro.

Ministrul adjunct al Administrației Locale și Digitalizării, José Antonio Sánchez, a vizitat, împreună cu primarul orașului, rezultatul acestor lucrări, precum și pe cele care se desfășoară -de asemenea în sarcina PIR- pentru construcția un parc auto pentru biciclete și împrejmuirea a două terenuri de sport pentru baschet și fotbal cu gazon artificial.

Mai exact, în Plaza de la Constitución și Calle Vistillas a fost reînnoit pavajul pentru traficul rutier, construindu-se trotuare mai largi, cu adâncituri pentru a le face 100% accesibile. De asemenea, a fost îngropată rețeaua de telefonie și iluminat și s-au montat stâlpi tradiționali din fontă cu lămpi cu LED, urmărindu-se eficiența energetică a acestei populații de aproape 200 de locuitori. Pe de altă parte, drumurile Carlos Ruiz, Huerto și Pozancos au fost și ele asfaltate, iar iluminarea acestora a fost îmbunătățită. Pentru perioada 2022/2026, guvernul regional va investi 1,4 milioane de euro în Gascones, ceea ce reprezintă o creștere de 46% față de PIR-ul precedent.

„În acest moment, Direcția Generală de Investiții și Dezvoltare Locală a dat voie la un total de 260 de proiecte cu acest nou PIR în valoare de 135 milioane euro, dintre care 136 au fost solicitate de primăriile din zona de nord”, a amintit viceconsilier.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid finalizează asfaltarea zonei urbane din Gascones cu o investiție PIR de 106.000 de euro