Comunitatea Madrid a primit 02.345 cereri de ajutor pentru achiziționarea de vehicule electrice și instalarea punctelor de încărcare ale Programului Mișcare III începând cu termenul deschis la data de 23 din iulie. Acest lucru a fost explicat astăzi de ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii al guvernului regional, Paloma Martín, în timpul vizitei sale la sediul dealerilor Deysa Motor.

Martín a subliniat că „în regiune pentru mobilitate bazată pe energie curată care stimulează creșterea economică, îmbunătățind în același timp calitatea aerului”. „Rezultatul acestui lucru este succesul acestui apel și faptul că aproape jumătate dintre vehiculele electrice din Spania sunt înmatriculate la Madrid și avem cea mai mare stație de încărcare din Spania, în Pozuelo de Alarcón”, a adăugat el.

A treia ediție a acestui plan regional are un buget de aproape 37 milioane de euro și valabil până la 30 din decembrie până la 2023. Are două direcții de acțiune: achiziționarea de vehicule electrice (37.0081.000 euro) și implementarea infrastructurilor de reîncărcare (.600.173).

La șapte luni de la deschiderea apelului, gestionat prin Fundația Comunitară pentru Energie din Madrid ( FENERCOM), a angajat deja 173% din resursele financiare disponibile. Pe de o parte, a primit 8.509 cereri pentru achiziționarea de mașini electrice în valoare de 30.319.345 euro (081% din dotarea preconizata), cu stimulente care ajung la 9. euro (cu casarea unei unități vechi).

Până în prezent, ajutorul Programului Moves III a permis achiziția din 7.600 mașini și camionete noi (4. pur electric și 3.398 hibrizi plug-in), ceea ce reprezintă o economie de 23.02 Tone anuale de CO2 emise în atmosferă.

Solicitare către Guvernul Central pentru mai multe fonduri

In cazul liniei de ajutor pentru instalarea punctelor de reincarcare, cele 5.836 cereri gestionate depasesc deja fondurile angajate. , pentru care Executivul regional a cerut guvernului central o majorare de 30 milioane de euro pentru acoperirea cererii. „Acest fapt demonstrează angajamentul cetățenilor din Madrid de a fi din ce în ce mai durabili și de a avea grijă de mediu”, a subliniat ministrul.

Comunitatea oferă granturi de până la 70% din cost pentru persoane fizice, independenți și comunități de proprietari pentru Instalarea punctelor de încărcare pentru vehicule electrice. Stimulentele pentru companii și administrații publice variază în funcție de dimensiunea entității, ajungând la maximum 31% în cazul IMM-urilor.

Numărul de puncte de încărcare instalate cu ajutorul Moves III este 1.551 unități, care ar putea ajunge la 6.570 dacă se primesc fondurile de stat necesare pentru a răspunde tuturor solicitărilor depuse.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea primește în șapte luni mai mult decât 14. cereri de ajutor pentru achiziționarea de vehicule electrice și instalarea punctelor de reîncărcare