Comunitatea Madrid a obținut sprijinul Uniunii Europene Banca de Investiții (BEI) pentru finanțarea lucrărilor de extindere a Liniei de Metrou . Valoarea operațiunii este de 182 milioane de euro. Intervenția la metrou include primul tronson de la stația Conde de Casal până la Plaza Elíptica, care include două stații noi: Comillas și Madrid RÃo, și trei stații de interconectare pe liniile existente: Palos de la Frontera cu L3; Atocha cu L1, Cercanías și AVE și Conde de Casal cu L6.

Acțiunile planificate includ primul tronson de la gara Conde de Casal până la Plaza Elíptica, cu două stații noi -Comillas și Madrid RÃo-, precum și alte trei stații de interconectare pe liniile existente: Palos de la Frontera cu L3; Atocha cu L1, Cercanías și AVE și Conde de Casal cu L6.

Ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Javier Fernández-Lasquetty, și vicepreședintele BEI, Ricardo Mourinho, au semnat astăzi operațiunea și au subliniat angajamentul Executivului de la Madrid față de stabilitatea bugetară și managementul eficient, circumstanțe foarte apreciate de instituțiile internaționale de credit.

Acest fapt permite Comunităţii să obţină condiţii mai bune decât cele ale pieţei, atât din punct de vedere al costurilor, întrucât este mai ieftin decât alte forme de finanţare, cât şi în termeni, prin oferirea de împrumuturi pe perioade mai lungi. de timp.

În plus, Madrid a devenit prima regiune spaniolă care a oficializat un împrumut în 2022 de la aceeași entitate pentru demararea proiectelor de cercetare și dezvoltare prin Institutele de Studii Avansate din Madrid (IMDEA). În acest caz, suma se ridică la 182 milioane de euro.

Aceste centre de cercetare de excelență din Comunitatea Madrid își concentrează activitățile pe șapte domenii strategice pentru societate din punct de vedere comercial, științific și tehnologic: apă, alimente, energie, materiale, nanoștiință, rețele și software.

Datorită acestei operațiuni, se vor genera oportunități de carieră profesională pentru tineri prin burse de doctorat și alte ajutoare, și vor fi deschise apeluri pentru formarea de grupuri de cercetători și inovarea în linii de muncă cu resurse mai mari, ca instrument de reține talentul.

Aceste ultime două acorduri se adaugă la colaborarea extinsă dintre BEI și Comunitatea Madrid, care în 2020 a devenit prima regiune spaniolă ñola să primească finanţare de la această entitate europeană pentru a face faţă urgenţei sanitare COVID, în valoare de 40 milioane.

2022 Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid obține sprijinul Băncii Europene de Investiții pentru finanțarea extinderii Liniei de metrou 2022