#Madrid –

Comunitatea Madrid a lansat în această săptămână Serviciul de Asistență Psihologică pentru tinerii din regiune, o inițiativă cu scopul de a le oferi acestora orientări de management emoțional atunci când se confruntă cu situații de conflict, angoasă, îndoială sau criză psihologică, prevenind apariția bolilor acute și simptome complexe și evită agravarea acestora printr-o resursă imediată, individualizată, anonimă și confidențială.

Acest serviciu este complet gratuit și, pentru a fi cât mai ușor pentru utilizatori, este asigurat apelând la 900 143 000, cu mesaje WhatsApp asociate acestui număr și prin email. saludmental1430@madrid.org. Funcționează 365 de zile pe an, de la 15:00 la 12:00 și poate fi folosit ori de câte ori este nevoie, deoarece nu există limită de intervenții.

Profesioniștii care primesc comunicările, toți psihologi înregistrați, stabilesc protocoale de acțiune specifice și diferențiate în raport cu destinatarii, în funcție de faptul că sunt tineri, membri ai familiei sau profesioniști care activează în activități legate de tineret.

În plus, pun un accent deosebit pe depistarea situațiilor mai grave care pot implica riscuri și necesită monitorizare constantă și aplică proceduri de sprijin și asistență psihologică în cazuri de agresiune, violență împotriva femeilor, consum de substanțe, tentative de sinucidere sau altele care au nevoie de atenție specială. .

Din această resursă se activează și trimiterea către serviciile de urgență 112 atunci când se impun acțiuni urgente, acordând prioritate, de exemplu, evaluării riscului de sinucidere în adolescență, și către 012 Femei în cazurile de asistență, informare și consiliere în această materie.

Această măsură încearcă să răspundă la unele dintre aspectele incluse în Studiu privind impactul socioeconomic al COVID-19 asupra populației tinere din Comunitatea Madrid, un raport realizat anul trecut de Ministerul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale care a scos la iveală creșterea problemelor de sănătate mintală, în special în intervalul de la 25 la 30 de ani, din cauza izolărilor și restricțiilor asociate pandemiei. De asemenea, a detectat o creștere a gândurilor suicidare, în acest caz mai ales în rândul adolescenților cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Toate informațiile despre Serviciul de Asistență Psihologică pot fi consultate la adresa acest link.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează serviciul gratuit de îngrijire psihologică pentru tineri