Comunitatea Madrid a început o campanie de conștientizare împotriva bullying-ul care va fi distribuit, până la sfârșitul acestei luni, prin intermediul rețelei de socializare TikTok cu sloganul Încheierea bullying-ului este provocarea noastră, și folosind hashtag-ul #RetoStopBullying.

Prin această inițiativă, administrația regională se angajează să promoveze valorile conviețuirii și să ajute între egali pentru prevenirea eventualelor cazuri de agresiune în centrele de învățământ din regiune, asigurându-se că nimeni nu se uită în altă parte și motivând tinerii să nu fie martori tăcuți ai bullying-ului.

Campania va fi răspândită pe rețeaua de socializare preferată a tinerilor, iar în el aproximativ treizeci de creatori de conținut, referințe în lumea digitală, precum Miriam Villoria, Claudia Cipitria, David Suarez, Ale Simbeli, Sfânta Betleem și Alberto à vila printre altele, vor fi difuzate videoclipuri adresate problema din perspective diferite. În primul rând, ei propun o provocare adepților lor ca o modalitate de a le atrage atenția, iar apoi introduc mesaje de conștientizare.

Potrivit celui mai recent studiu mondial de Sănătate școlarilor din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, unul din trei tineri suferă de bullying la școală, insultele, izolarea și farsele fiind unele dintre cele mai frecvente forme de abuz. Procentul crește la 80% atunci când sunt întrebați dacă au experimentat direct un episod de hărțuire cibernetică.