#Madrid –

Comunitatea Madrid a lansat astăzi o aplicație pentru dispozitive mobile și site-ul oficial unde pot fi consultate toate informațiile despre alegerile regionale din 28 mai. Ministrul Președinției, Justiției și Internelor, Enrique López, a explicat cum funcționează aceste instrumente într-o apariție susținută la Real Casa de Postas.

Cel nou aplicații (Alegerile 28M 2023) Acesta poate fi descărcat acum gratuit pe sistemele iOS și Android și conține informații practice despre modalitatea de exercitare a dreptului de vot, indiferent dacă se face personal sau prin poștă, și procedurile de urmat pentru rezidenții în străinătate, fie temporar, fie permanent. . De asemenea, permite celor interesați să verifice datele recensământului, candidaturile care concurează sau să localizeze colegiul electoral care le corespunde.

Pe tot parcursul zilei de 28 mai, data la care vor avea loc alegerile pentru Adunarea Regională, aplicația va oferi date în timp real privind constituirea secțiilor de votare, progresul participării, rezultatele provizorii și finale. De asemenea, are un simulator de acord, cu ajutorul căruia utilizatorul își poate crea favoritele și le poate păstra în timpul controlului.

Această resursă va permite efectuarea de comparații cu apelurile din 2021 și 2019, precum și de date și statistici pentru fiecare partid pe municipiu, zonă geografică sau segment de populație. La fel, și ca noutate, se va transmite în direct streaming conferințele de presă despre participare și rezultate care vor avea loc pe parcursul zilei.

Aplicația se alătură portalului Web oficial al Administrației regionale care are aceleași posibilități de consultare ca și aplicația mobilă.

Această pagină web permite, de asemenea, persoanelor incluse în Recensământul electoral al rezidenților absenți (CERA) să descarce buletinele de vot. Include, de asemenea, videoclipuri explicative despre procedurile de urmat pentru exercitarea acestui drept (prin poștă, din străinătate și personal) sau cum se solicită trusa adaptata pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Include și un Ghid practic al Dreptului de Vot adaptat metodei Citirea Ușoară pentru ca cei cu dificultăți de citire-scris sau cu dizabilități intelectuale să aibă la îndemână toate informațiile necesare.

Instruirea reprezentanţilor Administraţiei

Alegerile 28-M din Comunitatea Madrid vor avea colaborarea a 3.777 de reprezentanți ai Administrației, care vor îndeplini funcții de colectare, transmitere a datelor și asistare a membrilor celor 7.118 mese repartizate în 1.090 de școli.

Pregătirea acestor persoane va începe mâine, 5 mai, și vor avea, de asemenea, acces la portalul web al Comunității Madridului pentru a putea, printr-un nume de utilizator și o parolă, să își revizuiască datele, să descarce manuale și documentație, să acceseze buletinele de testare și informatii actualizate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează o aplicație și un site web pentru a consulta în timp real toate informațiile despre alegerile regionale din 28-M