#Madrid –

Comunitatea Madrid lansează în acest an școlar 2023/24 cursuri de dans pentru peste 13.000 de elevi din învățământul primar din școlile din regiune. Despre aceasta a anunțat astăzi ministrul Educației, Științei și Universităților, Emilio Viciana, în înfățișarea sa după ședința Consiliului Guvernatorilor, în care a detaliat că această inițiativă educațională se înscrie în Planul Comprehensiv de Dans anunțat de Președintele Executivului. Guvernul regional, Isabel Díaz Ayuso, și obiectivele sale includ promovarea cunoașterii și diseminarea folclorului și a culturii populare, îmbunătățirea abilităților motorii, coordonarea și ritmul elevilor, combaterea obezității și descoperirea de noi talente și vocații în această disciplină.

Măsura va fi implementată pe parcursul trimestrului următor în cincizeci de școli publice și subvenționate din regiune, inclusiv centre de Educație Specială care au decis să participe la această experiență pilot. Elevii săi vor primi cursuri pe tot parcursul cursului predate de absolvenți în Educație Profesională a Dansului, care vor acționa ca asistenți ai profesorilor.

Astfel, Ministerul Educației, Științei și Universităților va publica în zilele următoare apelul de granturi pentru implementarea acestui program, la care se pot înscrie dansatori cu diplome în oricare dintre Învățăturile profesionale ale acestei discipline. Odată selectați, asistenții de dans trebuie să urmeze un curs de pregătire înainte de a-și începe activitatea didactică, în care vor primi îndrumările de urmat pentru a-și desfășura activitatea alături de elevi.

Acești profesioniști își vor îndeplini sarcinile între 6 și 16 ore pe săptămână, în funcție de numărul de linii ale școlii participante. Valoarea ajutorului financiar va varia între 342 și 913 euro în funcție de numărul de ore efective. Această sumă va subvenționa cheltuielile de trai și altele cauzate de participarea acestora la program după modelul deja implementat pentru asistenții de limbi străine în programul Bilingv al Comunității Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează acest curs cursuri de dans pentru peste 13.000 de elevi din Învățământul Primar