#Madrid –

Comunitatea Madrid își restructurează distincțiile onorifice care pot fi acordate pentru a recunoaște prestigiul oamenilor și instituțiilor. Astăzi Consiliul Guvernului a văzut proiectul Legii care reglementează principalele decorații, care vor fi Medalia de Aur, Medalia Internațională și Marea Cruce a Ordinului 2 Mai.

Această ultimă distincție, care va fi acordată în cadrul manifestărilor din 2 mai cu ocazia Zilei Comunității Madrid, va recunoaște meritele persoanelor și instituțiilor, grupurilor sau colectivelor, care au contribuit la progres, în special în cadrul Comunității Madrid. . Între timp, Medalia de Aur va fi acordată pentru serviciile prestate societății în general, la propunerea președintelui regional, și se pot acorda două pe an, cu excepția cazurilor excepționale.

Guvernul regional trece de la șase la trei recunoașteri, deoarece sunt eliminate două grade ale Ordinului de 2 Mai – Mențiunea Numărului și Crucea – și Medalia de Argint. Persoanele care au fost deja decorate vor continua să păstreze tratamentul și onorurile care le sunt atribuite prin aceste distincții.

La fel, vechimea celor trei decorații va fi recunoscută expres în standard.

Medalia de Aur a Comunităţii Madrid a fost creată prin Legea 3/1985, din 22 martie; Marea Cruce a Ordinului 2 Mai a fost instituită în virtutea Decretului 91/2006, din 2 noiembrie, al Consiliului Guvernului; iar Medalia Internațională a Comunității Madrid a fost acordată și prin Decretul 145/2017, din 12 decembrie.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își restructurează distincțiile onorifice care sporesc prestigiul oamenilor și instituțiilor