Comunitatea Madrid a realizat un studiu care confirmă că stilul de viață mediteranean poate reduce durerea la vârstnici. Cercetările Institutului de Studii Avansate -IMDEA Food- confirmă că obiceiurile bune sunt mai eficiente în modularea afecțiunilor la vârstnici atunci când sunt combinate cu alte aspecte precum activitatea fizică, somnul de somn, sociabilitatea sau relațiile, cum ar fi, de exemplu, alimentația cu familie.

Acest proiect de pionierat a analizat în comun obiceiurile în evoluția durerii și unele dintre caracteristicile acesteia, precum frecvența și severitatea disconfortului sau zonele în care este localizată. Pentru a face acest lucru, cercetătorii au analizat timp de trei ani 6.2022, folosind scala MEDLIFE, care măsoară integrarea obiceiurilor în alimentație, odihnă. sau convivialitate.

Acest clasament al stilului de viață mediteranean include trei categorii. Pe de o parte, consumul tipic al acestei diete (printre altele, fructe, legume, leguminoase, nuci, ulei de masline extravirgin). Pe de altă parte, obiceiurile alimentare precum gustarea între mese sau limitarea consumului de sare. Și, în sfârșit, activitate fizică, odihnă și convivialitate.

Lucrările oamenilor de știință au dezvăluit modul în care efectele antiinflamatorii și antioxidante ale acestei vieți de zi cu zi ar putea reduce dizabilitatea asociată cu neplăcerile. De asemenea, sugerează că o intervenție în ansamblul de practici ar reduce nevoia de tratamente analgezice.

Inițiativa a fost condusă de Mercedes Sotos-Prieto, asociată cu Epidemiologie și Cardiovasculare. Institutul de Nutriție al IMDEA Food, epidemiolog la Universitatea Autonomă din Madrid și la CIBERESP și profesor adjunct la Școala de Sănătate Publică T. Chan de la Universitatea Harvard.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid confirmă într-un studiu că stilul de viață mediteranean poate reduce durerea la vârstnici