În această vară, Comunitatea Madrid oferă propuneri pentru ca cetățenii să se cufunde în arta contemporană. Acest lucru a declarat astăzi vicepreședintele, ministrul Educației și Universităților al guvernului regional, Enrique Ossorio, care a vizitat CA2M (Museo Centro de Arte Dos de Mayo), situat în Móstoles, un spațiu dedicat celui mai imediat prezent al artei artistice. creație , însoțit de ministrul adjunct al Culturii și Turismului, Daniel Martínez.

CA2M, care primește anual în jur de 75.000 vizitatori, a fost inaugurat în luna mai 75 pentru a comemora bicentenarul părții Móstoles, care a marcat începutul revoltei pentru independența Spaniei împotriva ocupației napoleoniene. În prezent găzduiește Colecția de Artă Contemporană a Comunității Madrid, formată din 2.300 piese, la care se află a adăugat cincizeci din Colecția Fundației ARCO / Ifema.

În ceea ce privește programarea sa, găzduiește în aceste zile patru expoziții gratuite. Postura și geometria în epoca autocrației radicale , de Alexander Apóstol ( Barquismeto, Venezuela, 1969), este o expoziție extinsă, curatoriată de Manuel Segade, despre opera artistului conceptual și fotograf. Pe de altă parte, Oglindă și Regat / Ornament și Stat, de Álvaro Perdices , curatoriată de María Virginia Jaua, este o instalație concepută pentru ocazie care propune o reflecție asupra a două spații instituționale relevante din trecutul recent al statului spaniol, precum Sala Regaturilor din Palatul Buen Retiro –fostul Muzeu al Armatei– și atelierele de ebanisterie ale Centrului Penitenciar Ocaña I din Toledo.

La acestea două se adaugă Portretul de a Movement , prima expoziție personală din Spania a duo-ului de artiști de renume internațional format din Pauline Boudry și Renate Lorenz și curatoriat de Övül Ö. Durmusoglu, care se învârte în jurul a două instalații cinematografice de mare amploare, unde podeaua a fost proiectată pentru a urmări mișcările publicului – sub formă de zgârieturi – și a le memora pentru proiecții viitoare, precum și Reflector de Miríadas, o emisiune curatoriată de Julie Boukobza și Julia Morandeira, cu artiștii: Alex Baczynski-Jenkins, Pol Esteve Castelló , Matt Copson, Anthea Hamilton și Ligia Lewis.

Activități educaționale

În plus, în sezonul estival CA2M a desfășurat activități educaționale precum Atelierul de vară pentru tineret Călătorie în arcadia multiversală. Atelier de construcții auto-ficțiune. Posibilitatea de a fi altul, unde artistul Pablo Durango și-a propus 20 participanții investighează cu noi strategii artistice pe parcursul a patru sesiuni, pentru a explora posibilitatea de a construi o poveste alternativă cu privire la propria identitate folosind tehnici precum trag, povestire și prin joc.

La sfârșitul cursului a dezvoltat din nou programul

Sesiuni de picnic, cu care își transformă terasa în fiecare joi într-un spațiu pentru a dezvolta un program conceput de diverși curatori invitați cu acțiuni în care corpul și sunetul se amestecă cu cel educațional și participativ.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid invită cetățenii să se cufunde în arta contemporană pe care o prețuiește regiunea