#Madrid –

Comunitatea Madrid investește peste 84 de milioane de euro pentru reabilitarea a aproape 6.000 de locuințe. Ministrul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, Jorge Rodrigo, a vizitat astăzi Alcobendas, unul dintre cele 26 de orașe care au beneficiat de programul de ajutor pentru reabilitarea cartierului, care menține deschisă perioada de aplicare până pe 31 octombrie și care va vedea cum aproape 200 de case situate în cartierul său Centro sunt modernizate și renovate.

Proprietățile care pot beneficia de aceste subvenții trebuie să se afle într-un Mediu Rezidențial de Reabilitare Programată (ERRP), declarație acordată chiar de consiliile orășenești, iar subvenția acordată va fi proporțională cu economiile realizate cu acțiunea, putând ajunge la maximum 21.400 euro. În cazurile persoanelor aflate în situație de vulnerabilitate economică, poate ajunge la 100% din total, atâta timp cât nu depășește 26.750.

Această inițiativă, finanțată din fonduri europene, are în vedere și îmbunătățiri ale accesibilității, prin instalarea de rampe sau ascensoare, și lucrări care permit optimizarea certificării energetice cu o mai bună izolare a acoperișurilor, fațadelor și schimbarii ferestrelor. Procedura de aplicare, odată cu aprobarea ERRP, se derulează chiar de comunitățile de proprietari sau proprietarii de locuințe unifamiliale.

Până în prezent, 26 de municipalități din regiune au aprobat una sau mai multe declarații ERRP de care vor beneficia 5.847 de gospodării, printre care: Madrid, Getafe, Torrejón de Ardoz, Alcorcón, Alcobendas, Alcalá de Henares, Los Molinos, Aranjuez, Fuenlabrada, Las Rozas de Madrid , San Lorenzo de El Escorial, Collado Villalba, El Atazar, El Berrueco, Berzosa del Lozoya, Cervera de Buitrago, La Hiruela, Horcajuelo de la Sierra, Madarcos, Montejo de la Sierra, Patones de Arriba , Prádena del Rincón, Puebla de la Sierra, Puentes Viejas, Robledillo de la Jara și Torremocha de Jarama.

Colaborarea Colegiului Administratorilor de Proprietate

În aceeași direcție, Comunitatea Madrid a semnat un acord cu Asociația Oficială a Administratorilor de Proprietăți din Madrid pentru a contribui la promovarea și diseminarea mai multor programe europene de reabilitare a clădirilor, îmbunătățirea eficienței energetice a locuințelor și pentru a ajuta la pregătirea cartea constructiei pentru intocmirea proiectelor.

În acest scop, această entitate va crea în birourile sale un birou de management unde va furniza servicii specializate de informare tehnică pentru cetățenii interesați, însoțindu-i în pregătirea și prezentarea cererilor și sprijinindu-i în procesarea, gestionarea și controlul subvențiilor pe întreg teritoriul Madridului. teritoriu.. Acordul va fi valabil până la 31 ianuarie 2024 și poate fi prelungit pentru un total de patru ani.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește peste 84 de milioane în ajutor pentru reabilitarea a aproape 6.000 de locuințe