#Madrid –

Comunitatea Madrid a investit 8 milioane de euro pe tot parcursul acestui an în ajutor pentru proiecte globale de digitalizare pentru companiile industriale mici și mijlocii (IMM-uri) din regiune care le cresc productivitatea și competitivitatea.

Această inițiativă, din partea Ministerului Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, acordă subvenții directe pentru a facilita transformarea digitală a IMM-urilor, precum implementarea tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC) în lanțul valoric al companiei sau în soluții de afaceri, proiectare și dezvoltare de pagini web sau modernizarea proceselor de fabricație prin realitate augmentată, robotică colaborativă sau sisteme încorporate, printre alte acțiuni.

Până în acest an, au fost procesate 95 de cereri, dintre care trei din patru, 74%, au mai puțin de 50 de lucrători. Sectorul de prelucrare mecanică și cel al prelucrării imaginilor, reprografiei și artelor grafice sunt cele care concentrează cel mai mare număr de beneficiari, urmate de altele precum industria lemnului, a mobilei și plutei, sau a producției de instrumente optice de precizie și altele asemenea.

22% dintre companiile favorizate de acest program de ajutor sunt situate în Corredor del Henares, iar alte 39% în diferite localități din Sudul Metropolitan. Investiția indusă a acestor proiecte este de peste 30 de milioane de euro.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 8 milioane de euro în ajutor pentru digitalizarea IMM-urilor industriale din regiune