#Madrid –

Comunitatea Madrid a prezentat astăzi o nouă aplicație, integrată în Cardul Virtual de Sănătate (TSV), care vă va permite să solicitați programări medicale de pe orice dispozitiv mobil, oferind utilizatorului o navigare mai agilă, intuitivă și completă și o ofertă mai precisă de orare disponibile…

Ministrul Digitalizării, Miguel López-Valverde, a anunțat lansarea acestei actualizări, deja activă, în cadrul discursului său la micul dejun informativ organizat de Europa Press în Auditoriul Meeting Place. Acolo, el a explicat că includerea aplicația de Programare la medic TSV vă permite să solicitați o consultație în același spațiu în care locuitorii din Madrid au deja toate informațiile despre procedurile și procedurile lor de sănătate, făcându-l mult mai confortabil și simplu pentru pacienți.

În plus, pe ecranul inițial, cetățenii au o vedere globală a tuturor testelor în așteptare și îl vor putea selecta pe cel la care doresc să facă o modificare, să reprogrameze sau să anuleze, fără a fi nevoie să intre în fiecare agendă de specialitate, așa cum s-a făcut până la acum..

La fel, puteți accesa rapid și precis calendarul sloturilor disponibile, cu până la patru opțiuni în Asistența Primară, toate posibilitățile disponibile în cazul screening-ului cancerului de sân sau cea mai apropiată dată pentru Îngrijirea Spitalului.

Această actualizare va fi activă în prima fază pentru cei 2,5 milioane de locuitori din Madrid care nu au nicio persoană legată de aplicația. Într-o a doua fază, accesul va fi acordat restului populației, odată ce opțiunea Card Delegat va fi încorporată în TSV ca o nouă funcționalitate.

Inteligența artificială în toate instanțele

López-Valverde a mai raportat că Executivul regional va introduce, la sfârșitul anului, Inteligența Artificială în toate instanțele din regiune, prin serviciul Căutare 360, care vă permite să consultați toate informațiile conținute într-un act judiciar. fișier, inclusiv rapoarte , videoclipuri și audio și permite personalului Justiției să-și desfășoare activitatea mai rapid. În prezent, 70% dintre instanțele regionale folosesc acest sistem în care sunt înregistrate 37 de milioane de documente și peste 300.000 de videoclipuri.

Pentru a-l aplica, judecătorul trebuie să scrie un cuvânt cheie sau o expresie și, automat, vor fi indicate punctele în care aceasta apare pe parcursul videoclipului. În plus, transcrie audio în text al tăieturii alese.

„Utilizarea tot mai mare a tehnologiei în societatea noastră generează o cantitate imensă de date pe care, datorită volumului și complexității lor, le putem procesa doar folosind AI”, a subliniat consilierul. În acest sens, el a pledat pentru o regiune „competitivă și eficientă” în acest domeniu și a asigurat că utilizarea acesteia de către Comunitatea Madrid se face într-un „mod etic și responsabil, păstrând confidențialitatea și garantând transparența”.

López-Valverde a detaliat că acestea sunt câteva dintre progresele pe care, din cadrul departamentului său, se întreprind „pentru a realiza o Administrație 100% digitalizată, aproape de cetățeni și companii, realizând astfel un serviciu public mai eficient, incluziv și de calitate superioară. care îmbunătățește crearea de locuri de muncă, atragerea de talente și investițiile.”

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid integrează o nouă aplicație în Cardul de sănătate virtual pentru a solicita programări medicale într-un mod mai agil și mai intuitiv