#Madrid –

Comunitatea Madrid va consolida colaborarea cu cele 179 de municipalități din regiune pentru a simplifica procedurile și a îmbunătăți serviciile publice cu scopul de a îmbunătăți viața tuturor cetățenilor.

Ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, s-a întâlnit astăzi cu primarii orașelor cel mai puțin populate din regiune, Eva María Gallego, primul primar al orașului Madarcos (63 de locuitori) și Gustavo Martín, din La Acebeda (62), pentru a apropia administrația regională de populațiile rurale și cu viceprimarul Madridului, Inmaculada Sanz, care a promis o cooperare instituțională cu care și-a promis fidelitatea față de orașul în care și-a promis o reședință intensă. 3,3 milioane de oameni.

„Nu ar fi posibil să înțelegem ce suntem fără contribuția celor 179 de municipalități din regiune, de la tradițiile sau gastronomia lor la peisajele lor, activitatea lor economică sau moștenirea lor istorică și artistică”, a subliniat García Martín. Din acest motiv, a subliniat el, „dezvoltarea locală se află în fruntea priorităţilor acestui Guvern, apărând autonomia localităţilor şi sprijinind investiţiile care îmbunătăţesc calitatea vieţii vecinilor săi”.

Consilierul a subliniat că se vor stabili canale și canale permanente de comunicare cu Consiliul Capitalei pentru evaluarea politicilor publice și continuarea implementării serviciilor publice de calitate, precum și pentru schimbul de informații și bune practici și pentru continuarea progresului în simplificarea administrativă și eliminarea sarcinilor birocratice.

De asemenea, García Martín s-a angajat în fața consilierilor din La Acebeda și Madarcos să extindă proiectul Birourilor mobile de servicii pentru cetățeni la municipalitățile cu mai puțin de 1.400 de locuitori, la începutul anului 2024, până la 144, măsură de care vor beneficia 51 de orașe mici.

În prezent, frecvența vizitelor în diferite localități este săptămânală la cele cu mai mulți vecini și bisăptămânală la cele cu mai puțină populație. S-a confirmat recent că activitatea sa va continua în lunile de vară. Rutele, orarele și locațiile planificate ale acestor unități mobile sunt detaliate pe web: www.comunidad.madrid/servicios/atencion-ciudadano/oficina-movil.

Acest serviciu se adaugă acum rețelei de birouri de înregistrare și servicii pentru cetățeni din Comunitatea Madrid, formată dintr-un total de 90 de puncte, dintre care 47 sunt deținute și 43 administrate în comun cu 36 de municipalități și cu numărul de telefon regional al Serviciului pentru cetățeni 012.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid întărește colaborarea cu cele 179 de municipalități din regiune pentru a simplifica procedurile și a îmbunătăți serviciile publice