Comunitatea Madrid a dat undă verde trà Limite administrative pentru a începe lucrările preliminare necesare pentru a întreprinde reforma integrală a Spitalului public Universitario La Paz. Este un proiect etapizat, aprobat in luna martie 2021, prin demolari si constructii paralele si succesive. Acest lucru a fost anunțat astăzi de ministrul Sănătății, Enrique Ruiz Escudero, în sesiunea plenară a Adunării de la Madrid.

Prin această decizie, primele patru lucrări periferice contemplate în fazele 0 și 1, esențiale pentru dezvoltarea demersului deja aprobat, și care, printre altele, vor adăposti temporar unele servicii spitalicești: cele ale spitalelor publice Enfermera Isabel. Zendal, Carlos III, Cantoblanco, precum și în centrele de specialitate José Marvá. , Peña Grande și Colmenar Viejo.

Pe durata acestor lucrări sunt realizat, Spitalul Enfermera Isabel Zendal va găzdui o parte din pacienți din La Paz, motiv pentru care se vor întreprinde diferite acțiuni pentru adaptarea dotărilor acestora, permițând consultații externe și utilizări administrative, concomitent cu crearea a șase săli de operație care includ chirurgie robotică și bloc operator hibrid, posturi de recuperare post-anestezie. Fizice și conexiune la Unitatea de Criticalizare existentă care va fi viitoarea module de reanimare, spitalizare de medie ședere și instalarea zonelor de servicii Genetică și Farmacie. Aceste săli de operație sunt de mare importanță pentru a putea efectua intervenții chirurgicale la Spitalul La Paz la momentul construirii noului modul chirurgical.

Lucrările de Spitalul Carlos III constau în reamenajarea zonelor interne stabilite prin Planul Spațial și care cuprind 12 . 000 metru patrat. Include o extindere a zonei chirurgicale cu trei camere noi pe lângă cele trei existente, precum și o nouă zonă pentru consultații. Etajul al șaptelea va fi, de asemenea, adaptat ca zonă administrativă. Aceste acțiuni sunt anterioare celor ale unei viitoare extinderi a acestui centru de sănătate care va fi întreprinsă în faze ulterioare.

În cazul Spitalului public Cantoblanco , va executa un nou bloc de circa 9. mp, ca primul faza unei viitoare remodelări globale. În plus, se construiește deja un sens giratoriu inserat în drumul de deservire al autostrăzii, pentru a reglementa în mod adecvat accesul în centru și către intrarea de sud a Universității Autonome din Madrid.

În plus, cele trei Centre de Specialitate (CEP) periferice dependente de La Paz vor fi renovate în funcție de starea lor de construcție. În clădirea José Marvá se va realiza o reabilitare integrală pe o suprafață de aproximativ 6. mp, adăpostind zone de radiodiagnostic, precum și consultații de înaltă rezoluție. Iar cei din Peña Grande și Colmenar Viejo vor desfășura acțiuni de reformă în ansamblu

În aprilie 40, Executivul regional a dat undă verde bazelor și specificațiilor tehnice ale contractului de întocmire a acestui proiect, al cărui proiect sau a fost ales câteva luni. mai târziu, în noiembrie a aceluiaşi an. În cele din urmă, în martie 2021, Consiliul Guvernatorilor a aprobat proiectul final pentru renovarea completă a Complexului Spital Universitar La Paz după fiind informat despre atribuirea concursului pentru redactarea planului arhitectural si conducerea constructiei centrului public.