Un barbat a impuscat doua femei care participau, in aceasta seara, la o slujba religioasa, intr-o biserica din Madrid. Agresorul a patruns in interiorul bisericii Santa Maria del Pinar din cartierul Ciudad Lineal si cand a ajuns in dreptul celor doua femei care stateau pe o banca a impuscat-o in cap pe una dintre ele, cea mai tanara, de 36 de ani, care era insarcinata si urma sa nasca peste doua zile.

Femeia care o insotea, mama ei, in varsta de 52 de ani, a fost impuscata in zona toracica, iar fiica ei, insarcinata, a murit pe loc. Imediat dupa aceea, autorul atacului s-a sinucis tragandu-si cu un glonte in cap.

Potrivit El Pais, autorul agresiunii se plimba de ceva vreme prin preajma parohiei Santa Maria del Pinar din Marid si intrebase intr-un bar despre orarul slujbei. Apoi, dupa ora 20, a intrat in biserica si a tras cu sange rece asupra victimelor.

La fata locului s-au deplasat 8 ambulante, iar medicii de la serviciul madrilen de urgenta SAMUR au reusit sa efectueze o cezariana si au salvat bebelusul, care a fost transportat la spitalul La Paz intr-un incubator. Femeia ranita a fost dusa si ea la spital in stare grava. 

Tragedia a socat pe toata lumea, iar acum politia incearca sa afle circumstantele acestei agresiuni. Deocamdata anchetatorii au dezmintit faptul ca autorul crimei ar fi ruda cu cele doua femei si se banuieste ca ar putea fi un nou caz de violenta de gen.