#Madrid –

Începând de astăzi și până duminică, Comunitatea Madrid găzduiește o întâlnire a locatorilor și producătorilor de filme care lucrează pentru studiouri prestigioase precum Marvel, Paramount Pictures sau Warner Bros. – care vor vizita posibile decoruri și locații pentru viitoarele filmări din regiune.

Inițiativa, organizată în comun de Film Madrid și Biroul de film din Madridbirourile de promovare a filmărilor din Comunitatea Madrid și Consiliul Local al capitalei, urmăresc să facă publice diferitele posibilități și potențiale ca centru pentru proiecte de afaceri în domeniul producției audiovizuale.

Harta Madridului oferă o mare varietate de decoruri de filmare, studiouri de animație și VFX (efecte vizuale), împreună cu o rețea largă de infrastructuri. Turul include facilitățile de metrou până la Palatul Fernán Nuñez, trecând prin Calle 30 sau vechea bază militară Alcalá de Henares, Chinchón și Mănăstirea El Paular, printre alte resurse.

Acești profesioniști de film, din Regatul Unit, Statele Unite și Canada, vor avea la dispoziție informații despre procesarea și permisele, termenele limită, echipele și companiile din sector care lucrează în regiune, stimulentele și ajutoarele pe care le pot primi și avantajele pe care le presupune lansarea proiectelor dumneavoastră în Madrid.

În 2022, Madrid și-a consolidat liderul în Spania ca locație pentru filmări (filme, seriale și spoturi publicitare) cu o creștere de 5% față de anul precedent. Din cele peste 800 de producții filmate în regiune anul trecut, aproape 49% corespund reclamelor, 13% scurtmetrajelor (103), 11% lungmetrajelor (89) și 10% serialelor (79), în timp ce alte formate precum întrucât reportajele sau videoclipurile promoționale și muzicale ajung la 13%.

La acestea trebuie adăugate cele peste 400 de spoturi publicitare, cifră care se așteaptă să crească odată cu închiderea datelor de către Asociația Societăților de Producție Publicitară din Spania (APCP), alături de peste 140 de proiecte de altă natură (clipuri video, rapoarte, videoclipuri promoționale, printre altele).

Pentru mai multe informații, Comunitatea Madrid a publicat Ghidul de localizare care poate fi accesat de pe site-ul web al Film Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid găzduiește o întâlnire a localizatorilor și producătorilor de film de la Marvel, Paramount și Warner Bros.