#Madrid –

În acest weekend, Comunitatea Madrid găzduiește cea de-a 86-a ediție a Licitației Naționale de Animale Selectate, la care participă aproape 200 de exemplare din rase pure de bovine, ovine și caprine. Duminică, va avea loc licitația pentru 46 de vite din rasele Avileña-Negra Ibérica, Berrenda en Negro și Charolesa, care împreună cu Berrenda en Colorado și Limusín, au făcut parte din competițiile morfologice regionale.

Departamentul de Cercetare și Îmbunătățire a Zootehnice al Institutului de Cercetare și Dezvoltare Rurală, Agricolă și Alimentară din Madrid (IMIDRA) a expus un boi iberic Avileño-Negru, crescut în ferma experimentală Riosequillo, în Buitrago del Lozoya, precum și șase oi din ferma experimentală La Chimenea, din Aranjuez: trei din Rubia de El Molar și alte trei din Colmenareña.

Pe parcursul acestor trei zile au fost expuse în total 138 de animale – 110 bovine, 22 de capre și șase oi – de la 47 de crescători. De asemenea, s-au desfășurat activități precum conferințe și colocvii despre ultimele progrese din sector, dar și degustări de brânzeturi, carne de vită și bou.

Licitația Națională de Animale Selectate are loc anual la Centrul de Transfer Tehnologic IMIDRA, din Colmenar Viejo. În această ediție, vizitatorii au putut achiziționa și produse din Madrid, întrucât a fost și scena pieței agroalimentare itinerante. Cămara de la Madridcare aduce produse locale precum uleiuri, vinuri, cafea, murături, carne, miere, dulciuri sau pâine în diferite municipii.

Acest tip de eveniment este unul dintre cele mai importante instrumente de îmbunătățire a efectivului de animale. Pe de o parte, ei fac ca progresul îmbunătățirii genetice să fie accesibil tuturor crescătorilor, prin achiziționarea de animale de mare valoare genetică. În plus, ele evidențiază realizările realizate de asociațiile de profesioniști dedicate acestei activități.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid găzduiește cea de-a 86-a ediție a Licitației Naționale de Animale Selectate