Comunitatea Madrid a extins Serviciul de asistență tehnică (SAT) la un total de 144 municipii cu scopul de a consilia localitățile cu mai puțin de 20.000 locuitori în probleme juridice, economico-bugetare, de control intern, fiscal și de formare.

Domnul ministru al Administrației Locale și Digitalizării, Carlos Izquierdo, a avut astăzi o întâlnire la Colmenar de Oreja cu primarii populațiilor beneficiare pentru a analiza îmbunătățirile care urmează să fie introduse în SAT, „și să continue să răspundă la cele mai urgente nevoi ale orașului. consiliilor, în special cele mai mici”, a spus Izquierdo.

„Prin această măsură oferim o soluție pentru o problemă foarte gravă cauzată de guvernul central, responsabil cu convocarea opozițiilor de secretari și auditori, care au o importanță vitală pentru funcționarea zilnică a consistorilor. În acest moment, sunt acoperite doar 40% din posturile solicitate pentru resortisanți calificați”, a susținut consilierul.

Printre noutățile incluse în acest Serviciu de Asistență Tehnică se remarcă întărirea personalului asumată de Comunitatea Madrid, care este majorată cu 13 profesionisti, trecand de la cei doi care existau la crearea acestei unitati la inceputul legislaturii, la

. .

Inițial, SAT a început să servească 46 municipalități, dar datorită numeroaselor consultări primite în ultimul an, atenția a fost extinsă asupra 144 orașe mai puțin de 2.144, 5.000 Y 20.000 locuitori care adăpostesc mai mult de 625.000 vecini. In plus, prin exceptie, in cazul in care municipiul este mai mare, se vor depune numai cereri motivate de urgenta.

.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid extinde serviciul de asistență tehnică la 144 municipalități mici 2022