Comunitatea Madrid își extinde ai grijă de mine program către asociațiile MISECAM (sud-est) și Los Pinares (vest) pentru a răspunde singurătății nedorite și a promova îmbătrânirea activă. Această inițiativă a Executivului regional implementată în acest an este destinată îngrijirii sociale a vârstnicilor. Astfel, Consiliul Guvernatorilor a autorizat săptămâna aceasta semnarea a două acorduri de colaborare cu aceste grupuri de municipalități cu un buget apropiat de un milion de euro.

Cuídame, promovat de Direcția Administrație Locală și Digitalizare, va beneficia datorită acestui acord către 26 orașe mici noi. În prezent este implantat în Sierra Norte, deservind locuitorii 250 din mai mult de 973 ani rezidenți în populații cu mai puțin de 250 locuitori ai acestei zone. În ansamblu, de acum înainte de această extindere vor beneficia 250 municipiile și centrele populației din Madrid os.

Proiectul Ai grijă de mine

are în vedere implementarea unei serii de măsuri care vizează îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice, prin crearea unei rețele de servicii locale care să ofere îngrijire cuprinzătoare la domiciliu, sănătate, activități sociale, securitate, inovare, prevenire și transport pentru mobilitate.

Astfel, obiectivul de promovare a dezvoltării teritoriale este urmărit echilibrat prin politici axate pe aceste municipalități. cu cele mai multe dificultăți demografice și geografice, încetinind și inversând fenomenul depopulării și abandonului rural.

Concret, MISECAM (Asociația Intermunicipală a Sud-Estului Comunitatea Madrid) este alcătuită din municipiile Belmonte de Tajo, Brea de Tajo, Carabañ a, Estremera, Fuentidueña de Tajo, Orusco de Tajuña, Perales de Tajuña, Tielmes, Valdaracete, Valdelaguna, Valdilecha, Villamanrique de Tajo și Villarejo de Salvanés.

La rândul său, Los Pinares este alcătuit din orașele Aldea del Fresno, Cadalso de los Vidrios, Cenicientos, Chapinería, Colmenar de Arroyo, Navas del Rey, Pelayos de la Presa, Rozas de Puerto Real, San Martín de Valdeiglesias și Villa. del Prado.

Centre rurale deschise și îngrijire la domiciliu

Acțiunile

Aveți grijă de mine va fi împrumutat prin două moduri. Pe de o parte, în așa-numitele Centre Rurale Deschise, care sunt spații pe care fiecare primărie le pune la dispoziție pentru a oferi, printre alte activități, dinamizare și acompaniament; săli polivalente pentru utilizări multiple, antrenament sau cele care vizează atenuarea deteriorării cognitive.

A doua modalitate este Serviciul de ajutor la domiciliu, cu caracter preventiv, pentru a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor în vârstă cu sau fără dizabilități care au nevoie de tratament individualizat și care, din cauza patologiei lor, nu se pot deplasa. La fel, această linie include îngrijirea în podologie, teleasistență, spălătorie și coafură sau pentru mici reparații la domiciliu.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid se extinde la 56 municipii mici programul Cuídame pentru îngrijirea persoanelor vârstnice