Comunitatea Madrid va investi 1,5 milioane de euro pentru a crea 444 noi Locuri de învățământ secundar în Navalcarnero, extinzând pregătirea școlii publice María Martín cu predarea ESO. Consiliul Guvernatorilor a aprobat săptămâna aceasta închirierea lucrărilor de renovare a clădirii pentru adecvarea sălilor de clasă.

Lucrările se vor executa la etajele I și II ale clădire care încorporează 14 Clase secundare, două clase de sprijin, alte două clase în grupe mici, o clasă de informatică, o altă clasă de muzică și toalete pe ambele etaje.

Centrul este pentru școlarizarea preferențială a elevilor cu dizabilități motorii și TPD (Pervasive Developmental Disorder), prin urmare, dotările existente vor fi modificate la parter pentru a include trei săli de clasă Educație specială, precum și altele pentru acasă, fizioterapie, muzică, multisenzorială și psihomotricitate. De asemenea, vor fi construite două toalete adaptate, o sală de mese și o instalație de lift.

Execuția este programată pentru 2023, cu un termen de 8 luni. În acest fel, Departamentul de Educație și Universități răspunde nevoilor academice ale municipiului, facilitând libertatea de alegere a familiilor. În prezent, CEIP María Martín este linia 3 la infantil și primar și linia 4 la a 3-a sugar și a 3-a și a 6-a primară. În plus, dispune de personal specializat în fizioterapie, asistență medicală și tehnicieni, precum și facilități adaptate mobilității acestora.

Navalcarnero oferă educație în patru școli publice, trei școli private, două institute, două Centre de educație pentru adulți, două grădinițe și un cămin de copii.