#Madrid –

Începând de astăzi cu Săptămâna Ingineriei Civile, Comunitatea Madrid expune modelul Stației de metrou 4.0, un avans în transformarea digitală care este deja o realitate la stația Gran Vía și care anul acesta va fi extins la alte 32 de stații din rețea și care va fi implementat progresiv până în anul 2029.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez, a participat în capitală la inaugurarea celei de-a VII-a ediții a inițiativei de diseminare organizată de Colegiul Inginerilor Civili, Canale și Porturi din Madrid. În cadrul discursului său, el a evidențiat proiectele mari ale guvernului regional în infrastructura de transport public, unde se remarcă inițiative ambițioase precum extinderea liniilor de metrou 3, 5 și 11 și construcția noii linii suburbane Madrid Nuevo Norte, precum și cele patru noi noduri din Conde de Casal, Legazpi, Valdebebas și Chamartín.

Station 4.0 este un program de transformare digitală al Metro de Madrid cu scopul de a îmbunătăți serviciul pentru clienți bazat pe cele mai recente progrese tehnologice din sector. Astfel, se facilitează accesul călătorilor, se instalează noi dispozitive de control al validării (cum ar fi turnichete inteligente de intrare), se introduc avansuri în plată sau opțiunea de a putea efectua apeluri video pentru extinderea informațiilor utilizatorilor.

Participanții la Săptămâna Ingineriei Civile vor putea accesa două mini simulatoare unde vor fi asistați de instructori Metro, alături de care vor recrea experiența conducerii unui tren de companie publică.

Tururi ghidate și gratuite
În timpul evenimentului, guvernul regional a organizat vizite ghidate gratuite la două dintre cele mai emblematice spații ale muzeului Metro: Muzeul Trenurilor Istorice din gara Chamartín și Stația Muzeului Chamberí.

Concret, mâine va avea loc un tur al Muzeului Trenului Istoric situat în gara Chamartín unde, pe lângă expoziția permanentă a acestuia, vă veți bucura de simulatorul istoric Metro, într-o zonă interactivă în care puteți vizita gările și călători pe trenurile clasice a ceea ce a fost prima linie de metrou, inaugurată în 1919.

Pe 9 martie va fi rândul să cunoaștem stația istorică Chamberí, într-un tur ghidat care se va concentra pe designul original al acestei opriri, opera arhitectului Antonio Palacios. O instalație care rămâne înghețată în timp pentru că a trebuit să fie închisă în 1966 din cauza imposibilității de a efectua lucrări de prelungire a platformelor sale.

Pentru a participa la aceste activități este necesară înregistrarea pe site-ul Săptămânii Construcțiilor, unde poate fi consultat programul complet: https://semanaingenieriacaminosmadrid.com/eventos/. În plus, Metro de Madrid va deschide Muzeul Trenului din gara Chamartín, cu simulatorul său istoric, în timpul sărbătoririi sale. În acest caz, înscrierile trebuie făcute prin web https://museosmetromadrid.es/.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid expune tehnologia stației de metrou 4.0 în Săptămâna ingineriei civile